donderdag, oktober 19

WAT STINKT HIER ZO?

Mijn man en ik huurden tijdens één van onze reizen een appartement om daar een aantal weken te verblijven. Toen we er aankwamen ontdekten we dat de eigenaar net nieuw slaapkamermeubilair gekocht had, die de kleine slaapkamer vulde met een nieuwe meubelgeur.

We dachten daar verder niet over na totdat we op de eerste ochtend wakker werden met geïrriteerde ogen, neus en keel.


GIFTIGE DAMP

Na wat onderzoek ontdekten we dat het kwam door de spaanplaten van de nieuwe meubels. Die gaven een giftige oxomethaan damp af en veroorzaakten de problemen waar wij last van hadden. We zijn direct uit die slaapkamer weggegaan om onze gezondheid te beschermen. Helaas zijn sommige mensen zich niet bewust van deze toxines omdat ze wennen aan de geuren. Na langdurige blootstelling raken zij dan ook in ernstige en permanente gezondheidsproblemen.

SPIRITUELE GIFSTOFFEN

Op dezelfde manier kunnen er giftige stoffen in ons spirituele omgeving zijn - slechte invloeden (mensen, entertainment, etc). Als we het probleem niet realiseren, wennen we aan deze “geuren” en zal het ons geestelijke schaden bij langdurige blootstelling.BEWAAK JE HART

Lieve christen, laten we ons harten bewaken (Spreuken 4:23) en God vragen ons te helpen om te identificeren welke spirituele toxines er zijn in ons leven!

Gail Burton Purath

maandag, oktober 16

AANDACHT VOOR DETAILS!

“De duivel zit hem in de details” is een veel voorkomende manier om te zeggen dat het kleinste details een heel project kan ruïneren. Het kan ook positief worden uitgedrukt als "God is in de details.”

Over het hoofd geziene informatie kan leiden tot grote problemen. Zorgvuldige aandacht voor de details kan daar tegenover resulteren in enorme zegeningen.


God is geïnteresseerd in de details - Lukas 16:10
Gods interesse in de details is duidelijk te zien in de complexiteit van de schepping en in Zijn gedetailleerde interesse in ons leven.

Details moeten daarom ook voor ons belangrijk zijn:

"Wie trouw is in het minste, is ook in het grote trouw. En wie onrechtvaardig is in het minste, is ook in het grote onrechtvaardig."(Lukas 16:10)


De duivel zit in de details als we:

  • compromissen sluiten met de kleine dingen.
  • halve waarheden vertellen
  • het niet erg vinden om kleine geldbedragen te stelen
  • kleine toezeggingen niet waarmaken
  • ons weigeren te bekeren van kleine zondenIk bid erom dat God in alle details van mijn leven centraal mag zijn. En jij?

Gail Burton Purath