vrijdag, december 1

8 KEER 8 METHODE

Vastbesloten om te leven naar het geloof, probeer ik een nieuwe discipline op te bouwen die ik gedeeltelijk uit de memoriseer-methode figuur 8 overgenomen heb.MIJN DOEL

Ik wil mijn hart de dag door op Gods Woord gericht houden, zodat ik mijn zorgen echt op Christus werp, in plaats van dat ik zo loop te piekeren en stressen. Dat deed ik de laatste tijd nogal veel.

HOE
Op zaterdag startte ik ermee. Ieder uur nam ik de tijd om hetzelfde hoofdstuk van de Bijbel te lezen totdat ik het in totaal 8 keer had gelezen.Ik ben van plan dit 8 dagen vol te houden voordat ik een ander hoofdstuk kies. Als het me door omstandigheden niet lukt om het 8 opeenvolgende uren te doen, zorg ik er voor dat ik het gewoon 8 afzonderlijke keren per dag doe. Ik ga er ontspannen mee om.

WAAROM
  1. Het verdiept mijn geloof als ik Gods Woord door de dag heen "hoor". (Romeinen 10:17)
  2. Het geeft Gods Woord de gelegenheid om in mijn hart te gaan "wonen". (Kolossenzen 3:16)
  3. Het houdt me gefocust op Christus en niet op mijn problemen. (Filippenzen 4:8)
  4. Het herinnert me eraan om Gods Woord in de praktijk te brengen en dit geeft me Gods vrede. (Filippenzen 4:9 )Zijn er manieren waarop jij jezelf gefocust houdt op Christus? Ik hoor het graag van je!

Gail Burton Purath

Originele Post

woensdag, november 29

IEDERE KEER ALS IK IJSTHEE DRINK

Er zijn zoveel belangrijke dingen om voor te bidden, maar meestal richt ik me gewoon op mijn familie.

Ik wil bijvoorbeeld heel graag bidden voor slachtoffers van sekshandel. Mijn hart breekt als ik aan meisjes denk die iedere dag seksueel misbruikt worden terwijl ik geniet van vrijheid en veiligheid. Mijn hart breekt. Maar ik vergeet zo vaak voor hen te bidden!Dus bedacht ik een idee - een manier om van zo'n gebed een gewoonte te maken. Waarom zou ik de herinnering om te bidden, niet koppelen aan één van mijn dagelijkse bezigheden? Bijvoorbeeld:

  • Als ik een glas ijsthee drink (ik houd van ijsthee) zal ik voor meisjes bidden die seksueel misbruikt worden, ook al is het maar een snel stil gebed in een restaurant.
  • Als ik in mijn auto stap, zal ik bidden voor ongeboren baby's.
  • Als ik mijn tanden poets ... nou, heb jij al een idee?

Kolossenzen 4:2 zegt:

Houd sterk aan in het gebed, en wees daarin waakzaam met dankzegging.

Doe je mee met dit gebedsexperiment? Ik zou het leuk vinden als je de manier deelt waarop jij jezelf herinnert om voorbede te doen.

Gail Burton Purath


maandag, november 27

GELOOF VERSUS GEVOEL

Op de dag voordat we Boedapest zouden verlaten werd ik overweldigd door een heel sterke emotie. We hadden drie maanden in Hongarije kerkenwerk gedaan en zomaar opeens kreeg ik het gevoel dat ik nooit meer in straten van Boedapest zou lopen.We woonden van 2004-2009 in Boedapest en deden er christelijk werk. Sindsdien zijn we elk jaar een paar maanden teruggekeerd.

OPNIEUW IN BOEDAPEST

Daarom verraste dit gevoel me. Ik dacht er niet meer aan, totdat ik dit jaar opnieuw door de straten van Boedapest liep. Gevoelens kunnen dus behoorlijk onbetrouwbaar zijn! Ze houden soms onze gedachten voor de gek en beïnvloeden ons gedrag.REGELRECHTE LEUGEN

Misschien is het meest vervelende gevoel dat we (soms) hebben wel het gevoel dat God ons in de steek heeft gelaten of  ons vergeten is. Het is een veel voorkomende reactie als we met verwarrende problemen worden geconfronteerd. Maar het is een regelrechte leugen uit de hel!

Nooit, nooit, nooit zal Hij ons verlaten of in de steek laten. Hebreeën 13:5 Dat is een feit, geen gevoel.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bijbelstudie: geloof versus gevoel


1. Lees de twee Bijbelgedeeltes hieronder, beide geschreven door David. Wat laten deze teksten ons zien over geloof versus gevoel?

Psalm 13:2: Hoelang nog, HEERE? Zult U mij voor altijd vergeten? Hoelang zult U Uw aangezicht nog voor mij verbergen?

Psalm 139:7-12: Waar kan ik Uw Geest ontgaan, waar Uw aangezicht ontvluchten? Al steeg ik op naar de hemel, U bent daar; of legde ik mij neer in de hel, zie, U bent daar. Nam ik vleugels van de dageraad, woonde ik aan het einde van de zee, ook daar zou Uw hand mij leiden en Uw rechterhand mij vasthouden. Zei ik: Ja, duisternis zal mij opslokken! – dan is de nacht een licht om mij heen. Zelfs de duisternis maakt het voor U niet duister, maar de nacht licht op als de dag, de duisternis is als het licht.

2. Welke aanvullende inzichten geven de onderstaande teksten over geloof versus gevoel?

2 Korinthe 1:8-11: Want wij willen niet, broeders, dat u geen weet hebt van onze verdrukking, die ons in Asia overkomen is: dat wij het uitermate zwaar te verduren hebben gekregen, boven ons vermogen, zodat wij zelfs aan ons leven wanhoopten. Ja, wij hadden voor ons eigen besef het doodvonnis zelf al ontvangen, opdat wij niet op onszelf zouden vertrouwen, maar op God, Die de doden opwekt.  Hij heeft ons uit zo'n groot doodsgevaar verlost, en Hij verlost ons nog. Op Hem hebben wij de hoop gevestigd dat Hij ons ook verder verlossen zal, terwijl u ons ook mede te hulp komt door het gebed, opdat door velen dankzegging voor ons gedaan wordt voor de genadegave die door velen tot ons is gekomen.

Gail Burton Purath