vrijdag, december 29

MAAK JE EIGEN HERINNERINGSSTEEN

Toen de Israëlieten op wonderbaarlijke wijze de Jordaan overstaken, stelden ze stenen op om Gods trouw te gedenken.

Jozua zei tegen hen: "We zullen deze stenen gebruiken om een ​​gedenkteken te bouwen. Wanneer uw kinderen morgen aan hun vader vragen: Wat betekenen deze stenen? dan moet u uw kinderen laten weten: Op het droge stak Israël deze Jordaan over. " Jozua 4:21-22


Wij kunnen ook 'herinneringsstenen' maken die symbool staan ​​voor Gods trouw in ons leven door speciale 'ontmoetingen met God' op te schrijven.

Als oprechte volgelingen van Jezus Christus hebben wij allemaal onze eigen verhalen over tijden dat Hij ons door moeilijkheden heen leidde, speciale lessen gaf, ons bemoedigde of genas. Die verhalen zijn het waard om te vertellen!

Het gedenken van Gods trouw verheerlijkt God, het schept een soort erfenis voor de volgende generatie en moedigt ons aan om vol te houden wanneer we met nieuwe moeilijkheden worden geconfronteerd (Psalm 78:1-8; Filippenzen 4:8).

"Loof de HEERE, mijn ziel, en vergeet niet een van Zijn weldaden." Psalm 103:2

Mogelijke ideeën:  
  • Maak een quilt met lapjes die 'geloofsgebeurtenissen' symboliseren.
  • Ontwerp een speciaal dagboek om deze gebeurtenissen vast te leggen als onderdeel van je getuigenis.
  • Zet wat belangrijke dingen als herinneringen op een plank. Je eerste Bijbeltje of iets anders.
  • Maak een collage (zie mijn collagehandleiding).
  • Versier echte stenen (rotsblokken) in je tuin. 
  • Koop gladde stenen en schrijf er een datum of een belangrijk woord op. Bewaar deze in een glazen vaas.
  • Schrijf je geloofsverhalen op papier, rol ze op en bind er een lintje om. Leg ze in een speciale doos (lees ze dan bij speciale gelegenheden)


Gail Burton Purath

woensdag, december 27

PSALM & MUFFIN

Ik zat in een koffieshop na te denken over Psalm 66:18-20 "Had ik in mijn hart onrecht op het oog gehad, de HEERE zou mij niet hebben gehoord." 

Ik kwam er niet helemaal uit. Waarom zou God stoppen met het luisteren naar iemands gebed?


MUFFINS ETEN

Op dat moment kwam er een moeder met een dochtertje naast me zitten. Het kleine meisje klom helemaal gelukkig op de schoot van haar moeder en begon een muffin te eten.


"Niet zulke grote happen," waarschuwde haar moeder, "straks verslik je nog." Tot mijn verbazing keek het kind haar moeder heel uitdagend naar en stopte de rest van de muffin in haar kleine mond. "Time-out!" zei haar moeder terwijl ze haar van haar schoot op een stoel zette. "Je deed niet wat ik vroeg." Met een mond vol muffin begon het kind te protesteren. "Ik luister nu even niet naar jou," antwoordde haar moeder. "Time out!"

TIME OUT!

Aha! Dat is wat Psalm 66 betekent. Wanneer we God trotseren, geeft Hij ons wel eens een "time-out" om onze aandacht te trekken. Hij houdt nog steeds van ons, maar Hij stopt met "luisteren" totdat we klaar zijn om onze rebellie op te geven en terug te klimmen op Zijn schoot.Gail Burton Purath


maandag, december 25

ECHTE ZOEKERS ZULLEN VINDEN!

De Joodse priesters, die Gods Woord kenden vertelden de wijzen over de profetie van Bethlehem (Mattheüs 2:1-6).

STER WEES DE WEG

De heidense magiërs hadden Gods Woord niet tot hun beschikking, dus sprak God tot hen door iets dat zij wel hadden: sterren.*

Dit is belangrijk omdat het bewijst dat mensen zonder Gods Woord niet door Hem opgegeven worden. Als ze oprecht Jezus zoeken, zullen zij Hem zeker vinden. Net als de wijzen uit het oosten.


GEWOON WEIGEREN(?!)

Maar waarom lijkt dit zo zelden te gebeuren? Het gebeurt waarschijnlijk meer dan we beseffen, maar het trieste feit is dat de meeste mensen Gods roeping weigeren.

  • Er waren duizenden heidenen die de sterren bestudeerden, maar alleen deze wijze mannen reageerden.
  • Er waren duizenden Joden die het Oude Testament bestudeerden, maar de overpriesters en schriftgeleerden in Herodes' tijd toonden geen interesse om te checken of de wijzen gelijk hadden.

GOD SPREEKT!

God spreekt ook nu tot mensen die Zijn Woord (nog) niet hebben èn Hij spreekt door Zijn Woord tot ons die het wel ter beschikking hebben. Maar alleen echte zoekers geven gehoor aan Zijn boodschap.

De wijzen zijn een levend bewijs van Jeremia 29:13 "U zult Mij zoeken en vinden, wanneer u naar Mij zult vragen met heel uw hart."

* Ik zeg niet dat God spreekt door heidense goden. Ik zeg dat Hij andere middelen in dienst zal nemen om de aandacht van mensen te trekken, zodat zij Jezus, de ware God, zullen vinden. Gezegende Kerstdagen!

Gail Burton Purath