15 februari 2018

3 ONBIJBELSE GEDACHTEN OVER GENADE

Het is zo belangrijk dat we er van doordrongen zijn hoe diep onze zonden het hart van onze hemelse Vader bezeerd hebben. En hoe ze Zijn heiligheid ook nu nog aantasten. Laten we God serieus nemen!


We moeten deze 3 fouten vermijden:

1. Denken dat Gods genade vrijblijvend of goedkoop is. (1)

Christus heeft een enorme prijs betaald voor onze redding. Deze waarheid zou ons moeten inspireren onze zonden heel erg serieus te nemen. Genade is een vrije gift. Maar onze zonden kostten Hem het leven aan het kruis. Zondig niet achteloos of nonchalant omdat je denkt dat Hij jouw Zijn genade verplicht is. Want dat is niet zo.

Galaten 3:13-151 Korinthiërs 6:20; 1 Petrus 1:18-19

2. Geen berouw meer tonen als we in zonden vallen.

Wanneer tot Christus komen, vergeeft Hij al onze zonden (die van het verleden, het heden en de toekomst). Maar onze liefde voor Christus blijft oog houden voor Gods heiligheid. Dat is de reden dat we onze (nieuwe) zonden belijden en er van af willen. Omdat we Hem intens liefhebben.

 1 Johannes 1:8-10

3. Denken dat het God niet kan schelen of we toegewijd zijn of niet. 

Christenen kunnen God bedroeven maar Hem ook verblijden. We zouden een diep verlangen moeten hebben om Hem te behagen.

 Romeinen 12:1; Efeziërs 4:30; Efeziërs 5:10




(1) God heeft Zijn mate van  heiligheid niet verminderd toen Hij onze zonde vergaf. Christus heeft de schuld betaald die wij God verschuldigd waren, zodat we een heilig leven mogen leiden. (1 Petrus 1:15-16)

© Gail Burton Purath

3 opmerkingen:

  1. Hier kan ik het alleen maar helemaal mee eens zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn! Ik vertaal de stukje dan wel maar elke keer is het weer een verrassing voor me om het in onze eigen taal te lezen :-)

      Gr. Aritha

      Verwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.