15 maart 2018

EVANGELISEREN ALS PAULUS

Het is geweldig om je persoonlijke stijl van evangelisatie te ontdekken. Ik schreef eerder over drie  soorten evangelisatiestijlen.


APOSTEL PAULUS

Paulus verspreidde het Evangelie echter op een andere, heel eigen manier. Hij maakte gebruik van zijn cognitieve vaardigheden en grote kennis van de Schriften. Paul was een geweldige apologeet. Het was zijn stijl van evangelisatie...


WAT DEED PAULUS?

Paulus debatteerde op die manier met zijn eigen volk (Handelingen 17:1-4) en deed tegelijk zijn best om zich te identificeren met mensen met een andere achtergrond dan die van hem (1 Korinthiërs 9: 20-23). Zijn evangelisatie in Athene was briljant!   

👉 Linkje naar: een onbekende God

ONBEKENDE GOD

Hij keek om zich heen en ontdekte een afgodsbeeld in Athene dat toegeschreven werd aan De Onbekende God. Met dat als een startpunt, vertelde hij hen dat de God die zij niet kenden, Jezus was. Zijn argumenten raakten de harten van een paar Griekse filosofen voor de Jezus Christus. En van  Damaris, een vrouw die ook aanwezig was op de Areopagus.

Als je je gedrongen voelt tot het bestuderen van kritiek op het christendom, kan het zijn dat dit de evangelisatiestijl is, waarin God wil dat je wandelt. Leer om een apologeet te zijn als Paulus. Een apologeet is iemand die leert om antwoorden te geven op veelgestelde vragen en kritiek op het christendom. Het is iemand die het geloof verdedigt op grond van de Schriften.


Bekende Amerikaanse apologeet was: R.C. Sproul. Kijk HIER hoe hij antwoorden geeft op allerlei vragen.


Gail Burton Purath

2 opmerkingen:

Heel fijn dat je wilt reageren.