woensdag, februari 28

HOGER DAN DE BERGEN IN COLORADO

In mijn thuisstaat Colorado zijn er 53 bergtoppen die hoger dan 14.000 voet zijn. Ze worden in de volksmond "14ers" (viertienduizenders) genoemd en sommige mensen maken er hun doel  van om ze allemaal te beklimmen.


Ik denk vaak aan deze veertienduizenders tijdens het lezen van Efeziërs 3:14-19. Paulus bidt  daar dat de gelovigen de kracht zullen ontvangen "om ten volle te begrijpen wat de breedte en lengte en diepte en hoogte van de liefde van Christus is."

NOG HOGER, NOG MOOIER

Stel je voor dat je één van de hoogste bergen beklimt die de mensheid kent. Maar wanneer je de top hebt bereikt, zie je een hele reeks bergen liggen, elk hoger en mooier dan de vorige! Dat is het beeld dat Paulus schildert van Gods liefde wanneer hij in vers 19 zegt: 

"opdat u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat." 

GODS LIEFDE IS ONEINDIG

Soms vergeten we dat Gods liefde oneindig is - maar tot in eeuwigheid zullen we nieuwe en wonderlijke dingen leren, dingen over Zijn liefde, terwijl we nu al genieten van de schitterende vergezichten onderweg!


DANK U!

Neem vandaag de tijd om God te danken voor Zijn oneindige majesteitelijke liefde!

© Gail Burton Purath

maandag, februari 26

SCHOONHEID VAN BINNEN UIT

Mensen zijn als glas-in-lood-ramen. Ze stralen en schitteren wanneer de zon schijnt, maar wanneer de duisternis zijn intrede doet, is hun schoonheid alleen te zien als er een licht van binnenuit schijnt ~ Elisabeth Kübler -Ross

KAREN HAD KANKER

Toen ik Karen ontmoette, had de kanker haar lichaam al geteisterd. Ze was zwak en kwam slechts af en toe haar kamer uit. 


SCHOONHEIDSSERUM

Ik woonde zes weken bij in haar huis en hielp met allerlei klusjes en de maaltijden. En ik observeerde haar... Ze had een zachte gloed over zich ... ze was vredig, dankbaar en glimlachte vaak. Haar ziekte trok zijn sporen, maar ze was nog steeds mooi. Alsof ze een geheim schoonheidsserum bezat. 

De lieflijkheid van de Heere, onze God, zij over ons. Als dus uw lichaam helemaal licht is, en geen enkel deel ervan duister is, zal het net zo geheel licht zijn als wanneer de lamp het met zijn schijnsel verlicht. (Psalm 90:17; Lukas 11:36).

DE LIEFLIJKHEID VAN DE HEERE

Karen's schoonheid kwam van binnenuit en haar 'serum' was de liefelijkheid (schoonheid, beauty) van de Heere, op Wie ze vertrouwde. Zijn licht straalde naar buiten, dwars door haar moeilijke omstandigheden heen! Weerspiegel jij net als Karen Gods beauty in je leven? Zien anderen Hem in jou?
Gail Burton Purath