30 oktober 2017

OMA, IK HOU NIET MEER VAN JE

Een paar jaar terug waren met verlof uit Boedapest. Mijn eerste kleindochter Emma was toen ongeveer drie jaar oud en omdat ik haar zo zelden zag, kon ik niet weerstaan om kleine cadeautjes voor haar te kopen als we uitgingen. 

IK ZEI NEE

Op een avond ging Emma met mij mee naar de supermarkt. Ze vroeg steeds of ik wat lekkers voor haar wilde kopen. Maar omdat het vlak voor het avondeten was, bleef ik herhaaldelijk  'nee' zeggen.Ten slotte keek ze naar me op en zei: “Ik hou niet meer van je, oma, want je wilt niets voor mij kopen.”


OMA HOUDT ALTIJD VAN JE

Ik bukte me om op haar niveau te komen en keek haar recht in de ogen terwijl ik zei: 'Emma, oma houdt altijd van je, wat er ook gebeurt.' Emma hield zich een tijdje rustig. Toen trok ze aan mijn hand en zei: 'Ik hou ook van jou, Grammy.'


IK BEGRIJP HET SOMS NIET

Dit is af en toe ook het beeld van mijn relatie met God. Dan ben ik als een kind dat niet weet wat het beste voor haar is. Het lukt me soms niet om de waarheid te begrijpen, dat alles wat God geeft en alles wat Hij mij niet geeft wordt ingegeven door Zijn diepe liefde voor mij en wijsheid èn kennis van het totaalplaatje van mijn leven.


DANKDAG

Een deel van de christenen in Nederland zet deze week een dag apart om Hem te eren en danken. Ze vieren dat samen in de kerk. Of thuis met hun kinderen. Zie: Family Nights. Neem deze week tijd om Hem te danken voor Zijn vele zegeningen. Laten we Hem evengoed danken voor dingen die Hij ons weigert te geven. Maar boven alles, laten we Hem danken dat Hij Zich neer bukt om ons te zeggen: "Ik heb je lief, dwars door alles heen."
VERTEL HET HEM

Streef ernaar om God aan Zijn hand te trekken en Hem te vertellen dat jij van Hem houdt, wat er ook op je pad gekomen is of nog komen zal.

Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u. 1 Thessalonicenzen 5:18

Gail Burton Purath


4 opmerkingen:

 1. Wij vieren met de kids de 4de donderdag van november Thanksgiving. Het is een mooi feest van dankbaarheid zo aan het einde van het jaar voor de drukke feestdagen. We spreken heel bewust uit waar wij dankbaar voor waren die afgelopen jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. “Let us thank Him for good things He refuses to give us .”

  Sometimes no is the best answer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rich truth! God always has our best interest at stake! His wisdom is beyond our understanding! His understanding is infinite!

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.