13 september 2017

VEILIG IN DE STORM

Gail woont in het noorden van Florida. De weer-experts voorspelden niet veel goeds over de orkaan Irma. Zij besloot daarom een toepasselijke post te schrijven. Ik heb hem vertaald met het oog op de eerste herfststorm van vandaag in Nederland.
Er zijn een paar goede Bijbelse toepassingen:

 1. Storm Jezus belooft niet om elk fysieke storm te kalmeren, zoals Hij in Mattheüs 8:23-27 deed maar Hij herinnert ons eraan dat uiteindelijk alle stormen -  fysiek, psychisch of geestelijk -  op zullen houden in de eeuwigheid. (Johannes 16:33) Lees ook: We're Overcomers!
 2. Huis gebouwd op de rots Wat er ook met ons gebeurt, als we ons geloof op Jezus hebben gebouwd, zullen we 'onze geestelijke stormen' overleven (Mattheus 7:24-27) Lees ook: Rock-Dwellers
 3. Als een machtige wind Op Pinksteren heeft God Zijn Geest gestuurd om in ons te wonen, ons te leiden en om ons te onderwijzen. Zijn komst was "als een machtige wind". (Handelingen 2: 1-4)  
Wij mogen door de kracht van Gods Geest ons (onrustige) innerlijk kalmeren, ongeacht welke stormen we nog tegen zullen komen. 

"Vrede laat ik u, Mijn vrede geef Ik u; niet zoals de wereld die geeft, geef Ik die u. Laat uw hart niet in beroering raken en bevreesd worden." Johannes 14:27Gail Burton Purath: "Ik bid dat al mijn lezers deze week veilig bewaard zullen blijven, zowel fysiek als geestelijk!"


4 opmerkingen:

 1. wow wat mooi, ben zo blij dat je dit vertaald. Ga het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In heaven there will be...

  No more curse,
  God will wipe away all tears,
  no more death,
  no more sorrow,
  nor crying,
  no more pain,
  no more night,
  no need of the sun ....
  for the Glory of God and the Lamb are the light of it,
  no temple...
  for the Lord God Almighty and the Lamb are the temple of it.

  So that means in heaven there will be no more storms or anything that will cause us to be scared, or nervous, or afraid!!! No, down here He doesn't take the storms away, but He told us He'd be with us in the storms of life! Praise His Name!

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.