15 mei 2018

BIDDEN MET PSALM 143

Je kunt God je ergste angsten vertellen en er zeker van zijn dat Hij je helpen wil.

Psalm 143 is  daar een prachtig voorbeeld van. De psalmist geeft toe dat hij angstig is en zijn hoop aan het verliezen is. Hij is verontrust. Hij zegt: "Mijn geest in mij bezweken, mijn hart is ontzet in mijn binnenste."

👉 Deze psalm kan je gebruiken als hulpmiddel voor je eigen gebed als leven overleven wordt, en je geen woorden meer kunt vinden om te bidden.DE PSALMIST VRAAG OM:
 1. Bewijzen van Gods onfeilbare liefde (vers 8). Doe mij in de morgen Uw goedertierenheid horen.
 2. Leiding (vers 8 en 10). Maak mij de weg bekend die ik te gaan heb, want tot U hef ik mijn ziel op. Laat Uw goede Geest mij leiden in een geëffend land. 
 3. Het leren begrijpen van wat God wil (vers 10). Leer mij Uw welbehagen te doen, want U bent mijn God. 
 4. Redding van zijn vijanden (vers 9,11,12). Red mij van mijn vijanden, HEERE, bij U schuil ik. HEERE, maak mij levend, omwille van Uw Naam, leid mijn ziel uit de benauwdheid, om Uw gerechtigheid. Verdelg mijn vijanden om Uw goedertierenheid, breng allen om die mijn ziel benauwen, want ik ben Uw dienaar. 

GOD IS GETROUW

Als je vandaag gebukt gaat onder verzoekingen, negatieve gedachten, angst, overbezorgdheid, pijn, ontmoediging of wanneer je te maken hebt met menselijke vijanden... denk er dan aan dat God getrouw is. Ga met alles naar Hem toe! 

Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven. Neem Mijn juk op u, en leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en u zult rust vinden voor uw ziel; want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht. (Matth. 11:28-30)

NET ALS DAVID

Net als David mogen we onze zorgen tegen de Heere vertellen en ons vertrouwen op Hem vestigen (vers 8). Deze psalm stimuleert ons om onze ziel opheffen tot Hem op en alles wat we denken en voelen voor Hem open te spreiden (vers 6) om bij Hem schuilen (vers 9) en Hem te dienen uit liefde (vers 12). Hij zal ons beslist niet verlaten.

En dit is de vrijmoedigheid die wij hebben in het toegaan tot God, dat Hij ons verhoort, telkens als wij iets bidden naar Zijn wil (1 Johannes 5:14).

Gail Burton Purath 

8 opmerkingen:

 1. Ik vind het fijn om de Bijbel te bidden, met name de psalmen. Bedankt voor deze post.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het woord van God is zo enorm krachtig, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Ik heb vandaag een bericht op mijn blog geplaatst over dit bericht, of liever gezegd hoe Google het vertaalt. Ik heb hier terug gelinkt. :) Ik hoop dat dat goed is!

   Verwijderen
  2. Het is super, Sandi! Thank you.

   Verwijderen
 4. Hoi, mooie post hoor…

  Ik vond onderstaande ook zo’n mooie toelichting over vers 8. Ik ben weg van deze Bijbelvertaling…zo duidelijk allemaal en vooral zo uitnodigend, vertrouwen wekkend.

  ‘DOE mij in de morgen uw liefderijke goedheid horen”, bad de psalmist David tot Jehovah. „Maak mij de weg bekend die ik dien te gaan” (Ps. 143:8). Wanneer je wakker wordt en Jehovah bedankt voor een nieuwe dag van leven, vraag je Jehovah ongetwijfeld net als David of hij je wil leiden bij je beslissingen en je wil helpen de beste handelwijze te kiezen.”

  En zoals je al eerder opmerkte: De ultieme manier om je dag te starten!

  Mvg Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vergat nog te vermelden dat dit de Nieuwewereld vertaling betreft!

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.