09 oktober 2017

LAAT JE NIET MEESLEPEN!

Veel valse filosofieën hebben hun weg in onze kerken gevonden, en sommige christenen verdedigen deze filosofieën zelfs met een roekeloos zelfvertrouwen.

Een onverstandige gelooft elk woord, maar een schrandere let op zijn schreden. Een wijze vreest en keert zich af van het kwade, maar een dwaas gaat zich te buiten en waant zich veilig. Spreuken 14:15,16 


De enige manier waarop we kunnen hopen dat we groeien in Christus is te vertrouwen Gods wijsheid en niet op menselijke wijsheid.

Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet. Spreuken 3:5

Het maakt niet uit hoe aantrekkelijk deze filosofieën klinken, we mogen nooit standpunten accepteren die Gods Woord tegenspreken.

Wanneer we kleine foutjes accepteren, verliezen we ons onderscheidingsvermogen en lopen het risico dat we meegesleept worden door elke gril van het menselijk denken (1 Corinthiërs 3:18,19; Kolossenzen 2: 8).


Dit is een goede spreuk om jezelf aan te herinneren:
Een dwaas vindt geen vreugde in inzicht, maar alleen in het blootgeven van zijn hart. Spreuken 18:2

En dit is een goede om te onthouden:
Geef onderricht aan een wijze, en hij zal nog wijzer worden, onderwijs de rechtvaardige, en hij zal inzicht vermeerderen. Spreuken 9:9 


 ------------------

Ik heb onlangs gestuit op een aantal belijdende christenen. Ze verdedigden hun valse overtuigingen zelfs toen ze geconfronteerd werden met Schriftuurlijk bewijs dat hun geloof in tegenspraak was met Gods Woord. Lieve christenen, laten we dat soort "roekeloze zelfvertrouwen" nooit hebben!

Gail Burton PurathPlaats gerust je reactie hieronder. Alvast bedankt!

4 opmerkingen:

 1. Zo waar dit. Ik geniet echt van deze stukjes. Mijn maandag stop voor ik de dag begin. Ik ben eens met je dat je moet toetsen. Het is makkelijk dingen aan te nemen die je hoort. Maar ik ben bang dat veel mensen de wijsheid van de duivel onderschatten. De duivel kent de bijbel ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Eveline! Ik vind het iedere keer weer fijn als je reageert. Inderdaad, wat jij zegt is waar. De duivel kent de Bijbel ook. En hij maakt misbruik van wat er in Gods Woord staat. Denk aan wat je kunt lezen in Mattheus 4. De duivel probeerde Jezus tot zonde te brengen, door een tekst uit Psalm 91 aan te halen en daar een verkeerde draai aan te geven die tegen Gods Woord was. Goede tip is daarom: Bestudeer de teksten in hun verband/context).

   Verwijderen
 2. Heel goed om hier over te schrijven. Duidelijk en helder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal je reactie doorgeven aan Gail. Dat vindt ze vast fijn. Bedankt Coby!

   Verwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.