12 oktober 2017

LAAT GOD JOUW VERHAAL SCHRIJVEN

Na veertig jaar counseling, concludeert Larry Crabb: “De sleutel tot het goede leven is om deel te nemen aan het verhaal van God. Om het leven te zien zoals Hij het ziet en het te leren leven zoals Hij wil dat het geleefd wordt.”

GODS VERHAAL

De Bijbel is Gods verhaal, een verhaal over een God die vergeeft, ondersteunt en troost die Hem leren liefhebben. Het is een verhaal over de echte betekenis en bedoeling van ons aardse leven en de overtreffende vreugde van het toekomstige leven.


LEVENSDOEL

Wanneer we deelnemen aan het verhaal van God, verandert ons levensdoel. In plaats van dat alles om onszelf draait, verlangen we er naar om helemaal voor God te leven. (Efeziërs 5: 8-10).

DE AUTEUR

Als het lijkt of jouw verhaal niet zinvol is (en dat gebeurt vaak), richt je dan op de Leidsman en Auteur (Hebreeën 12: 2). Moeilijkheden zullen je geloof dan niet langer belemmeren. Je gaat ze zien als kansen om Christus meer te leren kennen en op Hem te vertrouwen.
PEN IN ZIJN HAND

Laten we vandaag de tijd nemen om God te vragen of we “op dezelfde pagina” zijn. Zijn we dat niet? Laten we dan pen terugleggen in Zijn handen.

Gail Burton Purath

✏️Stel: jouw levensverhaal heeft een hoofdstuk voor elk jaar van je leven, wat is dan de naam van jouw hoofdstuk 2016?

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Fijne Sandi, ik word er altijd blij van als ik een reactie van jou zie.

      Verwijderen
  2. Ik moet hierbij denken aan een prachtig citaat van Moeder Theresa op een kalender die ik heb: 'I am a little pencil in the hand of a writing God, who is sending a loveletter to the world.'

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.