13 november 2017

HOE OMGAAN MET ZONDIG VERLEDEN?

Stel je voor dat jij een onbuigzame, bevooroordeelde man was die alle christenen haatte en dood wenste. Stel je voor dat het jouw doel was om hen op te sporen en te vervolgen. Stel je voor dat jij daar stond te genieten van de terechtstelling van een onschuldige christen die Jezus niet verloochenen wilde (Handelingen 7:54-8:1).

APOSTEL PAULUS

Dat was het vroegere leven van de apostel Paulus (Filippenzen 3:4-6).


Hoe kon Paulus zo'n goddeloos verleden te boven komen? Hoe kunnen wij omgaan met de zonden van ons verleden? 

DRIE MANIEREN

Paulus deed dat op deze drie manieren (Filippenzen 3:13-14):

 1. Hij herinnerde zich wie hij was in het verleden.

Paulus heeft vaak zijn getuigenis gedeeld zonder verzachtende omstandigheden aan te voeren (1 Korinthiërs 15:9). Hij noemt zichzelf "de ergste zondaar." (1 Timotheüs 1:12-15). Een eerlijke, nederige belijdenis is belangrijk om ons verleden te vergeten.

  
       2. Hij diende God trouw in het heden. Filippenzen 3:7-14

       3. Hij liet wat God van hem dacht Zijn toekomst vormen. Gal.1:10; 1 Kor. 4:1-5


En dit is hoe wij ook om mogen gaan met ons verleden!


Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden verbrijzeld. De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen.  Jesaja 53:4,5

Gail Burton Purath

3 opmerkingen:

 1. Door het los te laten, te weten dat het vergeven is, en dat als het boven komt je weet dat dat niet van God is, maar van de duivel die je naar beneden probeert te drukken. God vergeeft, Hij zit boven niet met een kladblok streepjes te zetten voor iedere fout die wij maken. Hij maakt vrij vergeeft je zonde als je ze oprecht belijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij zit niet met een kladboek boven, dat niet. Maar er is wel een gedenkboek voor Zijn aangezicht.

   Ik las dit hierover: ‘Zoals oosterse koningen in hun kronieken aantekening lieten houden van gebeurtenissen in hun rijk (vgl. Esther 6:1), zo worden in de hemel de daden van de mensen (Ps.139:16; Dan.7:10; 10:21; vgl. Jes. 65:6; Neh.13:14) beschreven. Bron: preek over Mal.3:16m van C. den Boer.

   Verwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.