05 januari 2018

JUIST VOOR EEN TIJD ALS DEZE

Na de laffe aanval op Israël (7 oktober 2023) schreef ik een aansluitend stukje (scroll helemaal door door naar onderen)

Als je nu zwijgt...
Misschien is het meest bekende vers uit het boek Esther het 14e uit hoofdstuk 4:

"Want als je je in deze tijd in diep stilzwijgen hult, dan zal er vanuit een andere plaats verlichting en verlossing voor de Joden komen, maar jij en het huis van je vader zullen omkomen. En wie weet of jij niet juist voor een tijd als deze tot deze koninklijke waardigheid gekomen bent?"Juist voor een tijd als deze!
Sommige christenen bevinden zich tegenwoordig in een klein beetje in een vergelijkbare positie als Esther. Ze koesteren liefde voor de God van Israël en hebben vrede gevonden in de Messias van Israël, maar durven niet openlijk voor Hem uit te komen en hebben de moed niet om Israël openbaar Gods oogappel te noemen. 

God koos onze tijd en plaats in de geschiedenis
"En Hij maakte uit één bloed heel het menselijke geslacht om op heel de aardbodem te wonen; en Hij heeft de hun van tevoren toegemeten tijden bepaald, en de grenzen van hun woongebied, opdat zij de Heere zouden zoeken, of zij Hem misschien al tastend zouden mogen vinden, hoewel Hij niet ver is van ieder van ons." Handelingen 17:24-28


Laten we niet zwijgen. We zijn geboren "juist voor een tijd als deze." Spreek vrijmoedig over de God van Israël. Bid mee om bescherming van Israël en het ingrijpen van God. Om genezing en troost.

Gail Burton Purath

----

Op 7 oktober 2023
Tijdens Simchat Tora werden Israëlische gemeenschappen overvallen door wrede invallen van Hamas-terroristen vanuit Gaza. Palestijnse strijders ontvoerden Israëli's en vermoordden hen op klaarlichte dag. Huizen in dorpen en kibboetsen in het het zuiden werd platgebrand, terwijl er ook meer dan vijfduizend raketten zijn afgevuurd.

Het Israëlische leger zette een grootschalige tegenaanval, zoals gebruikelijk, gericht op het aanvallen van doelen van Hamas en de Islamitische Jihad in Gaza.

Deze blog gaat daar eigenlijk niet over maar ik schrijf vandaag een oproep aan iedere christen die dit leest om niet te zwijgen.

Laten we niet zwijgen. We zijn geboren "juist voor een tijd als deze." Spreek vrijmoedig over de God van Israël. Bid mee om bescherming van Israël en keur het brute geweld van deze terroristen openlijk af (in de kerk en daarbuiten).3 opmerkingen:

 1. I pray that God will "Keep them as the apple of His eye, and hide them under the shadow of thy wings." --Psalm 17:8

  Genesis 12:1-3
  Now the Lord said to Abram, “Go from your country and your kindred and your father's house to the land that I will show you. And I will make of you a great nation, and I will bless you and make your name great, so that you will be a blessing. I will bless those who bless you, and him who dishonors you I will curse, and in you all the families of the earth shall be blessed.”

  Ezekiel 37:21
  Then say to them, Thus says the Lord God: Behold, I will take the people of Israel from the nations among which they have gone, and will gather them from all around, and bring them to their own land.

  Zechariah 12:9
  And on that day I will seek to destroy all the nations that come against Jerusalem.

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.