26 maart 2018

GOD GEBRUIKT "SAAIE" GETUIGENISSEN

God kan ieders getuigenis gebruiken!

SAAI?

Mijn getuigenis is behoorlijk 'saai'. In ieder geval minder opzienbarend dan die van anderen. Maar minder dramatische getuigenissen zijn net zo waardevol als dramatische. Ze bewijzen dat 'gewone' mensen de reddende kracht van Jezus net zo hard nodig hebben als drugsverslaafden, criminelen, aanslagplegers of christenvervolgers.

👉 Lees HIER Paulus' getuigenis


WEES BEREID!

Het zou goed zijn als we allemaal werk maakten van onze getuigenis, zodat we effectief kunnen zijn wanneer er zich een kans voordoet! 1 Petrus 3:14,15:
En wees niet bevreesd zoals zij bevreesd zijn, laat u niet in verwarring brengen, maar heilig God, de Heere, in uw hart; en wees altijd bereid tot verantwoording aan ieder die u rekenschap vraagt van de hoop die in u is, met zachtmoedigheid en ontzag.

GOEDE VOORBEREIDING

Voorbereiding vervangt niet het werk van de Heilige Geest in evangelisatie, maar het ondersteunt het wel.

Dus, probeer dit:

  1. Vraag de Heere om je te helpen een 7-10 minuten durende versie van je bekering (850-1200 woorden) en een 3-5 minuten durende versie (450 - 600 woorden) op te schrijven. Je zult beide versies waarschijnlijk niet woord voor woord in een echte situatie gebruiken, maar deze voorbereiding helpt je wel om erover na te denken.
  2. Deel deze getuigenis met je christelijke familie en vrienden. 
  3. Vraag om hun suggesties: Is het duidelijk? Zijn er teveel details? Hoe kan ik het verbeteren?


JOUW VERHAAL

Jouw verhaal maakt deel uit van Gods totale plan, hoe Hij zondaren redt. God wil dat je ermee uitreikt naar anderen en daarom verdient het je tijd, goede aandacht en gebed.

Gail Burton Purath

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heel fijn dat je wilt reageren.