21 maart 2018

4 WAARHEDEN OVER LIJDEN ALS EEN CHRISTEN

Het is belangrijk om de levens te bestuderen van degenen die hun God vanuit het hart kennen, en Joni Eareckson Tada is een van hen. Ze is al 40 jaar verlamd vanaf haar schouders en werd daardoor afhankelijk van een ander, ze had borstkanker en lijdt nu aan chronische pijn.

Als er geen licht is om de muziek te lezen, dan spelen degenen die hun God vanuit het hart kennen verder. 


Joni leerde God met haar hart kennen en deelt deze 4 waarheden uit de Bijbel die ons kunnen helpen om als christen met lijden om te gaan:

 1. God wandelt met ons mee in onze pijn. (Jozua 1: 9) Heb Ik het u niet geboden? Wees sterk en moedig, schrik niet en wees niet ontsteld, want de HEERE, uw God, is met u, overal waar u heen gaat.
 2. God gebruikt gebroken instrumenten om prachtige muziek te maken. (1 Korinthe 1:27) Maar het dwaze van de wereld heeft God uitverkoren om de wijzen te beschamen, en het zwakke van de wereld heeft God uitverkoren om het sterke te beschamen.
 3. God is onze troost. (2 Korinthe 1:3-5) Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, de Vader van de barmhartigheden en de God van alle vertroosting, Die ons troost in al onze verdrukking, zodat wij hen kunnen troosten die in allerlei verdrukking zijn, met de vertroosting waarmee wij zelf door God getroost worden.Want zoals het lijden van Christus overvloedig over ons komt, zo is door Christus ook onze vertroosting overvloedig.
 4. God beloont onze volharding; wat we hier op aarde leren, doet ertoe in de eeuwigheid(Openbaring 2:10, Filippenzen 3:7-11) Wees niet bevreesd voor wat u lijden zult ... u zult een verdrukking hebben van tien dagen. Wees trouw tot in de dood, en Ik zal u de kroon van het leven geven.

👉 Bekijk de video van 12 mrt. 2018


Citaat Joni Eareckson Tada:

Om te worden geconfronteerd met lijden, of je het nu ziet bij een andere of dat je zelf worstelt  met je eigen pijn ... geconfronteerd te worden met lijden is een reminder dat er iets groots en bovennatuurlijks op het spel staat: er is een hemel te bereiken, een hel te vermijden, en we hebben een leven op aarde om serieus en behoedzaam geleefd te worden. 

Alleen als we onze God "vanuit het hart" leren kennen, doen wij het goed (en groeien we) midden in onze tegenspoed en dwars door onze pijn heen.Gail Burton Purath

4 opmerkingen:

 1. We hadden gisteren een begrafenis van een moeder van 36 jaar, maar ze mocht Thuis komen bij haar hemelse Vader, daar heeft ze van getuigd. Ze mocht haar man en drie jonge kinderen achterlaten in Gods trouwe Vaderhanden. De heerlijke waarheid van bovenstaande woorden werd daar bewaarheid! Veilig in Jezus'armen, Veilig aan Jezus'hart, zelfs in de grootste smarten! Zijn Naam moet eeuwig eer ontvangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel! Ik heb je opmerking gelezen hoor. En dacht toen: dat kan alleen een almachtige God bewerken. Ik ken ook zulke voorbeelden ja. En die bemoedigen me om te volharden. Deze God leeft nog steeds.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor deze stukjes! Soms schieten woorden mij tekort zo kan.ik hiermee iemand bemoedigen.

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.