21 februari 2018

EVANGELIST ACHTER DE SCHERMEN

Onverschrokken evangelisten vallen op. Zij delen het Evangelie vrijmoedig en spontaan. Maar er zijn ook evangelisten die op een praktische manier handen en voeten geven aan hun geloof in Jezus Christus.

DIENENDE EVANGELISATIESTIJL

Je zou zo iemand een dienende evangelist kunnen noemen. De Joodse Tabitha is hier een heel mooi voorbeeld van. Handelingen 9:36-43. Zij wordt ook wel Dorcas genoemd maar haar echte naam is Tabitha.


Ze stond niet in de voorhoede van de nieuwe leer, die de discipelen verkondigden. Maar ze zette haar geloof ijverig achter de schermen in. Er staat dat ze overvloedig was in goede werken, en in liefdegaven die zij schonk aan arme weduwen. Ze deed goede daden in de naam van Jezus.

TABITHA'S BEDIENING WAS EEN ZEGEN

We krijgen een interessant beeld van de effectiviteit hiervan als we in vers 39 lezen over het bezoekje van de apostel Petrus aan haar huis in Jaffa, na haar overlijden:

En alle weduwen stonden bij hem, terwijl zij huilden en de onder- en bovenkleding toonden die Tabitha gemaakt had toen zij nog bij hen was.

OPGENOMEN IN BIJBEL

God zorgde ervoor dat haar voorbeeld in de Bijbel opgenomen werd. Daardoor is er permanente aandacht voor de dienende evangelisatiestijl ontstaan. Daarnaast is het heel mooi om te lezen dat Petrus deze vrouw terugriep uit de dood in de naam van Jezus: "Tabitha, sta op!" 

 • Haar opstanding had een speciaal doel. Het fungeerde als een bewijs van Jezus' Messiasschap en als gevolg hiervan namen velen in Jaffa Hem aan als hun Messias (vers 42).GOD ZIET HET!

Als jij een dienende evangelist bent kan je bijdrage aan de kerk onopgemerkt blijven, maar zolang je  vanuit je liefde tot God en je naaste bezig bent, in de naam van Jezus Christus, zal je werk zeker gezegend worden. God ziet het.

Gail Burton Purath

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie afsluiter. God ziet het! Dank je wel voor deze mooie overdenking

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alsjeblieft! Ik vond het zelf ook mooi. Ik ga nog meer stukjes vertalen over de manier om "Christus" te delen met anderen.

   Verwijderen
 2. Heel mooi hoe ook het dienen met daden zo beschreven staat! Ik denk dat veel mensen hier bemoediging in vinden. Bedankt voor het delen. Ik ben benieuwd naar wat je hier nog meer over gaat schrijven! Is namelijk een onderwerp waar ik op het moment zelf ook veel mee bezig ben....

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.