29 mei 2018

IK HEB ZOVEEL MEER DAN IK VERDIEN...

De badkamer van het hotel had geen warm water. We spoelden het toilet door met een emmer water. 

Onze piepkleine kamer had een cementen vloer en het stuk karton dat het raam dichtdeed gaf maar heel weinig bescherming tegen de vrieskou buiten. 


ZIEK

Ik werd tot overmaat van ramp ziek van onze maaltijd in het bergdorp. We hadden de Peruaanse dorpsbewoners onze borden in een beek zien wassen voordat we aten. Het kan zijn dat het water vervuild was en dat ik daar ziek van ben geworden

VREUGDEVOL NAAR DE KERK

Hoe verbazingwekkend was het daarom voor mij om te zien hoe dankbaar en tevreden de indianen in dat dorp waren met zo weinig luxe! Ze reisden vreugdevol te voet naar een kleine kerk, die een vloer van aangestampte aarde had. Ze zouden ons hotel met een cementvloer als een plaats van luxe hebben beschouwd! Maar ze verblijdden zich op de plek waar ze waren en dankten God temidden van wat ze hadden.

ZO VEEL MEER...

Soms heb ik zulke ervaringen nodig om het verschil  weer te weten tussen wensen en behoeften. Ik heb zoveel meer dan ik verdien.

Verblijd u altijd. Bid zonder ophouden. Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u. (1 Thessalonicenzen 5:16-18)


 Gail Burton Purath

8 opmerkingen:

Heel fijn dat je wilt reageren.