03 juli 2018

GEEN HOBBELS MEER?

Ooit las ik onderstaande Bijbeltekst en ik dacht toen dat het betekende dat God al mijn wegen zou gladstrijken. Geen hobbels, geen moeilijkheden meer. Maar ik wandel nu al bijna 40 jaar met de Heere, en ik besef dat mijn pad soms behoorlijk hobbelig geweest is.

Zie, Ik ben de HEERE, de God van alle vlees. Zou ook maar iets voor Mij te wonderlijk zijn? (Jeremia 32:27)


Na zoveel jaar weet ik dat mijn God, inderdaad de God is voor Wie niets te wonderlijk is. Maar Hij weet ook wat goed voor mij is. En soms is dat het tegenovergestelde van een gemakkelijk pad of een gladgestreken weg.


AAN ZIJN HAND

Hij laat me zien dat ik met mijn hand in die van Hem, zelfs over de meest hobbelige paden kan gaan. Omdat Hij erbij is.

Want Ik ben de HEERE, uw God, Die uw rechterhand vastgrijpt en tegen u zegt: Wees niet bevreesd, Ik help u. (Jesaja 41:13)

Hij belooft me absoluut, zonder spoortje van twijfel, een geëffend hemels pad in de eeuwigheid met mijn hand voor altijd in die van Hem.


HIJ LEIDT VEILIG

Hij is de Heer, de God van de hele mensheid. Is iets te wonderlijk voor Hem? Nee! Hij leidt mij veilig over bergen en door dalen naar het Vaderhuis.

Al ging ik ook door een dal vol schaduw van de dood, ik zou geen kwaad vrezen, want U bent met mij;Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij. (Psalm 23)

Gail Burton Purath


1 opmerking:

  1. ...Your rod and Your staff, they comfort me. (Psalm 23)

    I used to not understand this verse, but now I do.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.