26 juni 2018

WAT JE OOK BAKT VANDAAG...

"Vergeet niet om de liefde toe te voegen!” zeg ik tegen mijn kleindochters als we aan het bakken zijn.

DENKBEELDIGE HARTJES

Meestal voegen ze denkbeeldige hartjes toe aan het deeg en beginnen het op een speciale manier te roeren. Of ze doen net of ze een denkbeeldig ingrediënt eroverheen strooien.

 
ONMISBAAR

Alles wat we in het leven doen, heeft dit toegevoegde ingrediënt nodig. Het is onmisbaar. Of het nu een dagelijkse routine-taak is of een speciaal feest. Zelfs als we de moeilijke taak hebben om ons ​​kind te straffen of als we het oneens zijn met een vriend of familie moeten we er de liefde aan toevoegen.

Wees dan navolgers van God, als geliefde kinderen, en wandel in de liefde, zoals ook Christus ons liefgehad heeft en Zichzelf voor ons heeft overgegeven als een offergave en slachtoffer, tot een aangename geur voor God. (Efeziërs 5:1-2)

NIET ALLES ACCEPTEREN

Liefde betekent niet dat je ongepast gedrag accepteert of alleen positieve dingen spreekt, maar het betekent wel dat zelfs de moeilijkste dingen met veel wijsheid en liefdevolle zorg gedaan worden. Dat lukt niet in je eentje. 

👉 Vraag vandaag of Hij je persoonlijke geloofsleven met Zijn liefde vult. Zodat je ook echt wat hebt om uit te delen. Bedel bij de Bron. Hij is de God, Die aan ieder overvloedig geeft en geen verwijten maakt.WAT JE OOK BAKT...

Dus wat je ook “bakt” vandaag, vergeet niet om er liefde aan toe te voegen. Jezus zegt dat dit het meest belangrijkste ingrediënt van ons leven is (Mattheüs 22: 36-40).

5 opmerkingen:

 1. Zonder de liefde vaart niemand wel. Paulus zegt in Korinthe, geloof, hoop en liefde, maar de meeste van die is de liefde. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi, dank je wel! Blijft nodig om hieraan herinnerd te worden. Leuke manier om het te onthouden!
  Hartelijke groeten van Marjet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marjet, dat vond ik ook. Ik heb het meerdere keren tegen mezelf gezegd vorige week: denk aan de liefde.

   Verwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.