17 juli 2018

GEEN TIJD TE VERSPILLEN!

De Bijbel geeft ons krachtige woordbeelden omdat God ons graag wil helpen om Zijn waarheden te begrijpen.

Bijvoorbeeld:
Mijn volk heeft een dubbel kwaad gedaan: Mij, de bron van levend water, hebben zij verlaten, om zich bakken uit te hakken, lekkende bakken, die geen water houden. (Jeremia 2:12-13)


Ongelovigen verspillen hun tijd aan nutteloze doeleinden, en dat is erg. Maar wanneer wij als gelovigen hetzelfde doen, bezondigen we ons dubbel. We doen dubbel kwaad. We verspillen onze tijd aan nutteloze doelen en zo verwaarlozen we wat God ons vraagt te doen:

Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen. (Efeziërs 2:10)
 
In plaats van te genieten van vers, zuiver water uit de Bron, bouwen we lekkende (gebroken) bakken met stilstaand, stinkend water. We verlaten de Heere God en kiezen er voor om anderen dingen lief te hebben.

Beide vereisen inspanning - het halen van levend water uit de Bron... èn het bouwen van "gebroken bakken". Gebroken bakken vragen alles van ons. Nemen alles van ons. Maar vormen een aanslag op onze geestelijke gezondheid. Ze laten ons leeg achter.


Laten we God vragen om ons de gebieden van ons leven te laten zien, waarin we misschien waardeloze dingen nastreven en Zijn doel missen.

En op de laatste, de grote dag van het feest, stond Jezus daar en riep: Als iemand dorst heeft, laat hij tot Mij komen en drinken. Wie in Mij gelooft, zoals de Schrift zegt: Stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien. (Johannes 7:37-38)

Gail Burton Purath

2 opmerkingen:

  1. Wij mensen zijn zo eigenwijs, we denken dat we het zelf wel weten, maar we moeten dicht bij de Bron blijven, elke dag weer opnieuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi blog, een onderwerp wat mij ook erg bezighoud.
    Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.