20 mei 2019

MISPLAATSTE OUDERSCHULD


Het wordt steeds moeilijker om ouder te zijn, omdat ouders vaak aangewezen worden als de zondebokken van de samenleving.

Het christendom leert een andere visie op ouderschap

1. Ouders zijn inderdaad verantwoordelijk voor hun opvoeding en zij moeten hun best doen voor de Heere. God zal hen veroordelen vanwege hun zelfzuchtige of toegeeflijke opvoeding.
 • Efeze 6:4 En vaders, wek geen toorn bij uw kinderen op, maar voed hen op in de onderwijzing en de terechtwijzing van de Heer
 • Kolossenzen 3:21 Vaders, terg uw kinderen niet, opdat zij niet moedeloos worden.
2. Maar goede ouders zijn niet verantwoordelijk voor de slechte keuzes, acties en levensstijl van hun volwassen kinderen.

Ezechiel zegt het zo:

 De zoon zal de ongerechtigheid van de vader niet dragen, en de vader zal de ongerechtigheid van de zoon niet dragen. De gerechtigheid van de rechtvaardige zal op hemzelf zijn, en de goddeloosheid van de goddeloze zal op hemzelf zijn.

Roddel daarom niet over je broeder of zuster maar zoek hen op. Steun hen als ze in zwaar weer komen door de keuzes van hun kinderen.

Ouders met een uiterst corrupte levensstijl hebben soms kinderen die heel dicht bij God leven terwijl gelovige ouders soms kinderen hebben die niet terugdeinzen voor witwassen, corruptie of fraude.

Laten we onze eigen acties onder de loep leggen en verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen daden.
Maar laat ieder zijn eigen werk beproeven; dan zal hij alleen voor zichzelf stof tot roemen hebben, en niet voor de ander. Want ieder zal zijn eigen pak dragen. Galaten 6:4-5Mattheüs 10:42 En wie een van deze kleinen slechts een beker koud water te drinken geeft omdat hij een discipel is, voorwaar, Ik zeg u: hij zal zijn loon beslist niet verliezen.

-----------------

Ben jij een oprechte gelovige die rouwt om de levensstijl van je volwassen kinderen? 
 • Zoek hulp als er verslaving in het spel is. Tip: Jellinek
 • Stop met het op je nemen van de schuld van je kinderen. Volwassen kinderen zijn zelf verantwoordelijk voor hun daden. Niet jij.
 • .... deel jouw tip!

6 opmerkingen:

 1. This is encouraging to me. Thank you. Thanks for visiting my blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb meestal erg te doen met ouders van kinderen die zich misdragen (en andersom ook) want je schaamt ook al draag je geen schuld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie. Ja, die schaamte, dat is heel erg.

   Verwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.