29 juli 2024

Wat waren zijn laatste woorden?

 Jozefs laatste geregistreerde woorden zijn vol geloof. (Genesis 50:22-26)

 

Jozef bleef in Egypte wonen, hij en het huis van zijn vader; Jozef leefde honderdtien jaar. En Jozef zei tegen zijn broers: Ik ga sterven, maar God zal zeker naar jullie omzien en jullie uit dit land laten trekken naar het land dat Hij gezworen heeft aan Abraham, Izak en Jakob. En Jozef liet de zonen van Israël zweren: God zal zeker naar jullie omzien en dan moeten jullie mijn beenderen vanhier meenemen. En Jozef stierf toen hij honderdtien jaar oud was; ze balsemden hem en men legde hem in een kist, in Egypte.

Neem mijn beenderen mee
Net voordat hij stierf, vroeg hij zijn familieleden om zijn beenderen mee te nemen op de dag dat God hen uit Egypte zou leiden.

Op dat moment waren de Joden tevreden in Egypte en het leven was goed voor hen daar. Toch wist Jozef dat God hen voor zichzelf had uitgekozen en Hij zou hen een eigen land geven en hen er naar toe leiden.



Jozef  wist zeker dat...
Jozef was een van die gelovige heiligen die geprezen worden in de "Eregalerij van Geloofsgalerij" van Hebreeën (11:22). Hij had "de stellige zekerheid" dat wat hij hoopte zou gebeuren – hij geloofde in dingen die hij niet kon zien (Hebreeën 11:1).

Hebreeën 11:1 Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet.


God doet wat Hij belooft

Wankelt jouw geloof op een bepaald gebied omdat je geen resultaten ziet? Houd vast aan de stellige zekerheid dat God zal doen wat Hij belooft!

🙏 Laat Gods beloften over jouw problemen schijnen! (Corrie ten Boom)


  • Numeri 23:19 - God is geen man, dat Hij liegen zou, of een mensenkind, dat Hij berouw zou hebben. Zou Hij iets zeggen en het niet doen? Zou Hij spreken en het niet gestand doen?
  • 2 Korinthe 1:20 - Want zoveel beloften van God als er zijn, die zijn in Hem ja, en in Hem amen, tot verheerlijking van God door ons.
  • Hebreeën 10:23 - Laten wij de belijdenis van de hoop onwankelbaar vasthouden, want Hij Die het beloofd heeft, is getrouw.
  • Jakobus 1:17 - Elke goede gave en elk volmaakt geschenk is van boven en daalt neer van de Vader der lichten, bij Wie geen verandering is of schaduw van omkeer.
  • 2 Petrus 3:9 - De Heere talmt niet met de belofte, zoals sommigen dat talmen achten, maar Hij heeft geduld met ons en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen.
💙 Wat heeft jou persoonlijk geholpen om op God te (blijven) vertrouwen


Gail Burton


---

Origineel: Faith and Bones: Joseph's Last Words
Vrij Vertaald door Aritha Vermeulen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heel fijn dat je wilt reageren.