23 oktober 2017

TWEE STAPPEN NAAR SEKSUELE ZONDEN

Mensen die zondigen op seksueel gebied zeggen vaak dat ze erdoor overrompeld en overweldigd werden in een moment van passie.

Maar dat is nooit het geval. Er gaan minstens twee stappen aan vooraf!
Stap 1. Immoreel verlangen:
Seks buiten het huwelijk begint heel in het klein met wellustige gedachten. Gedachten kunnen zondig zijn, zelfs als ze nooit worden opgevolgd (Mattheüs 5:28). Maar gedachten leiden vaak tot acties.


  • Want uit het hart komen voort kwaadaardige overwegingen, alle moord, overspel, ontucht, diefstal, valse getuigenissen, lasteringen. Mattheüs 15:19
  • Daarna, wanneer de begeerte bevrucht is, baart ze zonde, en wanneer de zonde volgroeid is, baart ze de dood. Jacobus 1:15


Stap 2. Het weigeren van Gods "exit plan":
God belooft ons een uitweg te geven uit de verleiding van de beproeving (1 Korinthe 10:13). Maar we moeten er wel gebruik van maken!Seksuele zonde is geen overweldigende passie, een ongelukje of een fout. Het is een zondige keuze met voorbedachte rade. Maak deze keuze niet!

Gail Burton Purath


2 opmerkingen:

  1. waar. De duivel laat niets ongebruikt om ons in de val te lokken. Toch ben ik van mening als je het over je kinderen hebt. Dat wij ouders veel rechtlijniger moeten zijn. Wat voor tv programma's laat je je kinderen zien. Wat er in soap series gebeurd wordt hun waarheid. Wat bespreek je met je kinderen. Waar trek je de grens wat betreft date regels. In deze tijd moet alles kunnen, denkt men en wil je niet de strenge ouderwetse ouder zijn. Maar regels zijn er om je liefde aan je kind te tonen. En wij als volwasenen. Wat kijk jij op tv, welke boeken lees je?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed om bewust van te zijn of worden. Bespreek dit thema open met elkaar als geliefden en met je kinderen. God heeft altijd gelijk! Het huwelijk is zijn bescherming voor de passie.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.