25 december 2017

ECHTE ZOEKERS ZULLEN VINDEN!

De Joodse priesters, die Gods Woord kenden vertelden de wijzen over de profetie van Bethlehem (Mattheüs 2:1-6).

STER WEES DE WEG

De heidense magiërs hadden Gods Woord niet tot hun beschikking, dus sprak God tot hen door iets dat zij wel hadden: sterren.*

Dit is belangrijk omdat het bewijst dat mensen zonder Gods Woord niet door Hem opgegeven worden. Als ze oprecht Jezus zoeken, zullen zij Hem zeker vinden. Net als de wijzen uit het oosten.


GEWOON WEIGEREN(?!)

Maar waarom lijkt dit zo zelden te gebeuren? Het gebeurt waarschijnlijk meer dan we beseffen, maar het trieste feit is dat de meeste mensen Gods roeping weigeren.

  • Er waren duizenden heidenen die de sterren bestudeerden, maar alleen deze wijze mannen reageerden.
  • Er waren duizenden Joden die het Oude Testament bestudeerden, maar de overpriesters en schriftgeleerden in Herodes' tijd toonden geen interesse om te checken of de wijzen gelijk hadden.

GOD SPREEKT!

God spreekt ook nu tot mensen die Zijn Woord (nog) niet hebben èn Hij spreekt door Zijn Woord tot ons die het wel ter beschikking hebben. Maar alleen echte zoekers geven gehoor aan Zijn boodschap.

De wijzen zijn een levend bewijs van Jeremia 29:13 "U zult Mij zoeken en vinden, wanneer u naar Mij zult vragen met heel uw hart."

* Ik zeg niet dat God spreekt door heidense goden. Ik zeg dat Hij andere middelen in dienst zal nemen om de aandacht van mensen te trekken, zodat zij Jezus, de ware God, zullen vinden. Gezegende Kerstdagen!

Gail Burton Purath


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heel fijn dat je wilt reageren.