18 december 2017

IK HAD HET MIS!

We hadden nog nooit een kersttijd zònder al onze familieleden doorgebracht totdat mijn man en ik naar Boedapest verhuisden om daar christelijk werk te doen. Onze eerste kerst daar kwam steeds dichterbij en ik verwachtte een verdrietige, eenzame vakantie. 

⇨ Ik had het mis!


Dit was wat we deden: we nodigden alle christenen uit die we kenden en waarvan we wisten dat zij momenteel nergens heen konden: alleenstaande zendelingen en internationale studenten, ex-pats en zendingsvrienden.

Het was zo ontzettend goed! Echte familietijd met de familie van God! We waren samen als broers en zussen van over de hele wereld en vierden de belangrijkste verjaardag in onze familie, namelijk Jezus' geboorte. Zijn komst was het tenslotte ook die onze eigen (geestelijke) verjaardagen mogelijk gemaakt had!WERELDWIJDE FAMILIE

Als jij dit jaar kerstfeest viert, denk dan ook eens aan je familie over de hele wereld! Neem tijd om te bidden voor degenen die eenzaam zijn, degenen die lijden, vervolgd of op een andere manier in hun vrijheid worden aangetast. Want in Christus zijn wij, hoewel velen, één lichaam in Christus (Romeinen 12:5).

Gail Burton Purath

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooi verhaal. Bidden voor elkaar is zo belangrijk. Samen delen met elkaar maakt sterk. Zeker als we het bij de Heer brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Eveline, voor je reactie! ‘Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan verleend wordt,’ zegt Jakobus 5:16. Het is goed om mee te lijden en mee te strijden in onze gebeden. Lieve groet: Arieth

      Verwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.