12 februari 2018

DE SPIEGEL VAN GODS WOORD

 Een getrouwde vrouw stelt zichzelf gerust dat het haar huwelijk geen gevaar loopt als ze, alleen met haar baas, ergens wat gaat drinken na werktijd. (1)

 Een man besluit dat Gods oproep tot een buitenlandse missie een misverstand moet zijn, omdat de vrouw met wie hij trouwen wil niet in het buitenland wil wonen.


 Een vrouw heeft een onderbuikgevoel dat de yogachants niet bijbels zijn, maar hoe meer ze hen doet, hoe minder last ze ervan heeft.

 Een jong koppel beslist dat het kijken naar films die tegen Gods Woord ingaan hen niet zullen beïnvloeden en hen zelfs kunnen helpen bij het redden van hun ongelovige buren.

Gods Woord is een spiegel om zulke zondige misverstanden te onthullen, zodat we ons kunnen bekeren en veel verdriet bespaard zullen blijven.

DOEN!

Maar we moeten méér doen dan alleen maar kijken in de spiegel! We moeten ook tot daden overgaan als we zien dat er iets mis is in ons leven. (Jakobus 1:22-25).


Als iemand immers een hoorder van het Woord is en geen dader, lijkt hij op een man die het gezicht waarmee hij geboren is, in een spiegel bekijkt, want hij heeft zichzelf bekeken, is weggegaan en is meteen vergeten hoe hij eruitzag.

NEEM GOD SERIEUS!

Als je niet gehoorzaamt, bedrieg je jezelf. En zelfbedrog leidt altijd tot grotere zonden (1 Johannes 1:8; Jeremia 17:9). Neem God, jezelf en je zonden serieus. Lees Gods Woord, zodat je weet wat Hij van je vraagt.


(1) Zie: Twee stappen naar seksuele zonden


© Gail Burton Purath

6 opmerkingen:

 1. We have to listen for the still, small voice, "This is the way, walk in it."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, That is a nice Bibleverse to think about (Isaiah 30:41). Als the verse before it: "Although the Lord has given you bread of privation and water of oppression, He, your Teacher will no longer hide Himself, but your eyes will behold your Teacher."

   Verwijderen
 2. Helemaal waar. Dus Bijbels, want dat is alleen de waarheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Dicky! Tik me op mijn vingers als iets wat ik schrijf niet Bijbels is, alsjeblieft ;-)

   Verwijderen
 3. Mooi stukje om goed over na te denken. Het is belangrijk om te leren luisteren naar de stem van het geweten. Het zou wel eens Gods stem kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vooral als het aansluiting vindt bij wat er in de Bijbels staat!

   Verwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.