14 augustus 2018

GODS VREEMDE OPLOSSING

Ik moest soms zo vechten tegen bitterheid. Jij ook? 

Het begint met onverzoenlijkheid en kan leiden tot obsessieve, negatieve en wraakzuchtige gedachten.
Bitterheid bevalt Satan. Het is een van zijn 'plannen' om ons leven door te ruïneren ( 2 Korinthiërs 2:10-11 ).

Degene wie u nu iets vergeeft, die vergeef ik ook; want ook ik heb, als ik al iets te vergeven heb, het hem vergeven omwille van u, voor het aangezicht van Christus, opdat de satan op ons geen voordeel zou behalen. Want zijn gedachten zijn ons niet onbekend

Satan houdt ervan om te zien hoe bitterheid ​​onze ziel verstikt, hij geniet van leedvermaak èn gebroken relaties (Hebreeën 12:15).

Zie erop toe dat niemand achteropraakt in de genade van God, en dat er geen enkele wortel van bitterheid opschiet en onrust veroorzaakt zodat daardoor velen bezoedeld worden.

Bitterheid is duister, misleidend en schadelijk (1 Johannes 2: 9-11). 

Wie zegt dat hij in het licht is en zijn broeder haat, die is tot nog toe in de duisternis. Wie zijn broeder liefheeft, blijft in het licht, en er is in hem niets dat anderen doet struikelen. Maar wie zijn broeder haat, is in de duisternis en wandelt in de duisternis, en weet niet waar hij heen gaat, omdat de duisternis zijn ogen verblind heeft.

Het antwoord?

Gods antwoorden lijken zo vreemd voor onze gevallen menselijke natuur, maar het zijn prachtige, leven gevende oplossingen. God gebiedt ons om te bidden voor degenen die ons pijn hebben gedaan (Mattheüs 5: 44-45).

Maar Ik zeg u: Heb uw vijanden lief; zegen hen die u vervloeken; doe goed aan hen die u haten; en bid voor hen die u beledigen en u vervolgen; zodat u kinderen zult zijn van uw Vader, Die in de hemelen is, want Hij laat Zijn zon opgaan over slechte en goede mensen, en laat het regenen over rechtvaardigen en onrechtvaardigen

We bidden niet voor hen omdat ze onze gebeden verdienen. We bidden voor hen omdat we Gods kinderen zijn en omdat we weten dat Hij leven en goede dingen geeft, zelfs aan de goddelozen. 


Uiteindelijk zullen de "mensen zonder God" zelf verantwoordelijk worden gehouden voor hun zonden, maar onze gebeden zullen onze bitterheid stukje bij beetje wegnemen. 

Wat een wonder!

Gail Burton Purath

1 opmerking:

  1. Bitterheid zou ik niet zo snel in mezelf herkennen, maar wel een kritische houding... en dat kan leiden tot bitterheid zonder we daar zelf erg in hebben. Dank je wel voor deze blog.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.