12 december 2018

WEES GEEN OLIFANT


Volgens Scientific American hebben olifanten een ongelofelijk vermogen om gezichten, geuren en situaties te onthouden, met name mishandeling. Wrok koesteren (grudge-holding) helpt hen te overleven.


Filippenzen 3:13-14:
 
... maar één ding doe ik: vergetend wat achter is, mij uitstrekkend naar wat voor is, jaag ik naar het doel: de prijs van de roeping van God, die van boven is, in Christus Jezus.

"Vergeten" is een belangrijk onderdeel van het uitstrekken naar Gods doel in je leven.


Paulus moest dingen vergeten:

1. Hij had de moord op Stefanus toegejuicht (Handelingen 7:54-8:3)  
2. Hij was ten onrechte gegeseld en gevangengezet (2 Korintiërs 11:23-33 ). 

Om Gods doelen te vervullen, moest hij deze dingen vergeten. Hij moest ze achterlaten en zich uitstrekken en jagen naar het het doel: de prijs en de roeping van God. Als het gaat om het verleden, kan ik soms een 'olifant' zijn, maar ik leer onrecht en wroeging in Gods handen te leggen.

En jij? Is er iets in je verleden dat je hart nog steeds pijn doet? Koester je wrok naar jezelf of anderen toe? Wil je het vandaag in Gods handen laten en je toekomst tegemoet zien met nieuwe hoop? Kom er dan mee tot Jezus: 

Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven. Neem Mijn juk op u, en leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en u zult rust vinden voor uw ziel; want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht. (Mattheus 11: 28-30)© Gail Burton Purath

2 opmerkingen:

  1. Vergeven is de sleutel en ik mag ervaren dat Hij dan ook de pijn eruit haald, Hij maakt dat wij mogen vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.