07 januari 2019

MAAKT GELOOF IMPOPULAIR?

Ik vindt het moeilijk om mensen te horen praten die grof of zelfingenomen zijn, terwijl ze zichzelf voluit christen noemen.

Het is geen eerlijke vertegenwoordiging van Christus en het bezorgt echte gelovigen een slechte naam. (1)


Maar ik ben ook bezorgd over een tegenovergestelde foutDat is de overtuiging dat als wij nauwgezet Christus vertegenwoordigen, we niemand aanstoot mogen geven. Deze houding heeft ertoe geleid dat veel christenen dingen aanvaarden die Christus niet accepteert. Ze zwijgen over dingen die Christus duidelijk en onverschrokken bestrafte.

ZONDAARS
Als we licht en zout zijn, zullen we Gods liefde, troost en vreugde willen delen met anderen. Maar het is onmogelijk om dat op de juiste manier te doen, zonder uit te leggen dat wij zondaars zijn die een Verlosser nodig hebben. (2)

IMPOPULAIR
Als we Christus liefhebben, gaan we Hem volgen waarheen Hij ons leidt, zelfs als we daardoor impopulair worden. (3) We zullen soms zeker afwijzing ervaren, maar we zullen ook grote vreugde ervaren als mensen luisteren en Christus ontvangen!

--------------------------------

(1) Kolossenzen 4:6  'Laat uw woord altijd aangenaam zijn, met zout smakelijk gemaakt, opdat u weet hoe u iedereen moet antwoorden.' Deze tekst toont aan dat, hoewel 'het zout van de waarheid' aanwezig moet zijn in onze gesprekken, de waarheid liefdevol en niet onbeleefd gebracht moet worden.
(2) Mattheus 5:13-16 vertelt ons om zout en licht te zijn in onze wereld. We doen dit door het evangelie uit te leven en te onderwijzen. Omdat de aanwijzen van de zonde centraal staat in het evangelie, zal dit ons impopulair maken. Lees ook: “Why Following Christ Will Never Make Us Popular” voor nog meer studieverzen over dit onderwerp.
(3) Lukas 21:17 'En u zult omwille van Mijn Naam door allen gehaat worden.' Johannes 15:18,19  'Als de wereld u haat, weet dat zij Mij eerder dan u gehaat heeft. Als u van de wereld zou zijn, zou de wereld het hare liefhebben, maar omdat u niet van de wereld bent, maar Ik u uit de wereld heb uitverkoren, daarom haat de wereld u.' Zie ook Markus 9:5


Gail Burton Purath

2 opmerkingen:

  1. Klopt, wat hebben we een wijsheid nodig om de juiste houding aan te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk altijd maar... Jezus werd gedood terwijl Hij een weldoener was. Vervolging gaat samen met zegen.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.