03 mei 2022

TREK JE EIGEN SCHOENEN AAN

Mijn schoenen pasten niet meer in de koffer. Ik gaf ze aan een vriendin. Ze waren haar een maat te groot, maar vond ze mooi. Ze dacht dat het wel zou lukken als ze wat tissues in de neuzen stopte.

Andermans schoenen 
Op een middag sprak ik haar. Ze droeg mijn schoenen en vertelde dat ze worstelde met vragen over haar individualiteit. Toen riep ze opeens verrast uit, terwijl ze naar haar schoenen wees: "Stop met het proberen iemand anders te zijn... je kunt nooit de schoenen van iemand anders vullen!" 

Efeze 2:10

'Ah, wat een bevrijdend moment,' zei ze later.

Andermans gaven
Misschien probeer jij ook iemand anders te zijn. Je zou jonger willen zijn, of ouder, getrouwd, vrijgezel, langer, kleiner. Of je hunkert naar andermans gaven en vaardigheden. Herkenbaar? Wat wordt je daar moedeloos van moe. 

JOUW schoenen
Breng deze last bij de HEER van je leven. Hij heeft je niet uit de duisternis tot Zijn licht geroepen om andermans persoonlijkheid te imiteren. Hij maakte je als "uniek in zijn soort" voor Zijn doeleinden, die precies bij je passen. Trek vandaag JOUW schoenen aan en vraag aan Hem of Hij je wil laten zien welk pad er voor je klaarligt - voor jou met jouw gaven, persoonlijkheid en invloedssfeer. 

Efeze 2:10 Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.

 

Efeze 2:10Lees ook

Gail Burton Purath

1 opmerking:

  1. Mooi! Zo is het! We mogen zijn wie we zijn in Christus. Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.