15 december 2017

DE ENGEL MET DE WITTE SCHOENEN

Mijn vriendin Jane had een onveilige jeugd. Ooit werd ze achtergelaten in het huis van haar buurman. Op het moment dat hij haar wilde betasten, klonk er een luide klop op de deur, waardoor hij haar losliet. 

GLANZEND WIT

De 7-jarige Jane deed de deur open en stond oog in oog met een mooie vrouw die de weg vroeg. Het was onmogelijk om door de modderige tuin te lopen zonder je schoenen niet te bevuilen. Maar de vrouw stond op de veranda met schoenen van het meest stralende wit dat Jane ooit gezien had. Jaren later, toen Jane een christen werd, raakte ze ervan overtuigd dat het een engel was, gestuurd om haar te redden. 

Maar God bewaarde de kleine Jane niet altijd voor moeilijke dingen in haar leven. Dat is iets waar we mee worstelen. Het is een mysterie. We begrijpen niet dat God het liet gebeuren.

Jane heeft temidden van alles wat haar overkwam vrede gevonden. Ze weet dat er een glanzend witte eeuwigheid op haar wacht, daar waar Jezus is. Dat is meer dan genoeg voor haar. 


GODS LIEFDE IS IN STAAT OM...


Soms lopen we (verstandelijk) vast op onverklaarbare dingen die eigenlijk alleen worden begrepen door die mensen die het ooit zelf overkomen isEn die mensen zijn 'onze engelen', gestuurd om ons te vertellen dat Gods liefde van het mooiste en helderste wit is en dat Hij in staat is om ons door de modderigste mysteries en moeilijkste dingen heen te dragen.Enkele verzen uit de Bijbel die betrekking hebben op engelen:

Mattheüs 18:10; Psalm 34:8; Hebreeën 1:14 

Gail Burton Purath


1 opmerking:

Heel fijn dat je wilt reageren.