13 december 2017

WAT IS JOUW TROOSTVOEDSEL?

Wat is jouw troostvoedsel? Mijn comfortfood bestaat uit zelfgebakken brood, kaneelbroodjes en soep.

God heeft voedsel ontworpen voor ons plezier,  maar het is eigenlijk niet bedoeld om ons te troosten. Dat is iets wat God wil doen. In 2 Korinthe 1:3-5 staat dat Hij de God van alle vertroosting is. Wat een belofte!


Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, de Vader van de barmhartigheden en de God van alle vertroosting, Die ons troost in al onze verdrukking, zodat wij hen kunnen troosten die in allerlei verdrukking zijn, met de vertroosting waarmee wij zelf door God getroost worden.

We moeten Zijn troost wel accepteren. 
Toen Jozef verdween, weigerde Jakob om getroost te worden (Genesis 37:35). Jacob vergat dat God de leiding heeft en dat Hij het slechte in iets goeds veranderen kon. Hij vergat dat God troosten wilde. Jacobs weigering om troost te aanvaarden bracht Jozef echt niet eerder terug. Het maakte alleen dat hij zich nog ellendiger voelde

Behoefte aan troost? 
Een tweede portie troostvoedsel helpt je niet echt! Zoek in plaats daarvan je troost bij God en accepteer wanneer Hij het geeft. Hij kan je echt in iedere situatie troost bieden!Gail Burton Purath


2 opmerkingen:

  1. Toen ik pas tot geloof was gekomen ervoer ik die troost heel levendig. Ik wist mij aanvaard en geliefd. Dat is altijd zo gebleven. Het is voor iedereen. Hij geeft het en we mogen het aanpakken.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.