19 februari 2018

4 MANIEREN OM JE DAG MET GOD TE BEGINNEN

Met je goede been uit bed stappen? Het kan! Begin ermee om je gedachten te focussen op God, zodra je opstaat.Hier zijn een paar ideeën om dat te doen:

1. Zeg een paar Bijbelteksten op zodra je wakker bent. Je kunt ze ook in je hoofd herhalen zodat niemand er last van heeft.

Psalm 59:17 is een mooie Psalm om voor dit doel te gebruiken: "Ik echter zal van Uw macht zingen en 's morgens vrolijk zingen van Uw goedertierenheid.Want U bent voor mij een veilige vesting geweest, een toevlucht in de dagen dat angst mij benauwde."

2. Laat je eerste woorden zoiets zijn als: "Goedemorgen lieve Vader, dank U voor deze nacht!", zodat je gedachten vóór alles op Hem gericht zijn

3. Bid een kort morgengebed om Gods zegen en leiding voor de activiteiten van de dag te vragen.

Judy:  Gewoonlijk denk ik: "Ik moet opstaan en mijn man verzorgen. Maar vanmorgen barstte ik letterlijk in tranen uit voor de Heer: "Ik heb U nodig, Vader, ik heb U nodig!" Op andere ochtenden zingt er een hymne gaan door mijn hoofd, een loflied. Ik heb geen vaste plan maar de Heer is het echt allereerste wat ik denk."

4.  Zet je wekker tien minuten eerder en laat je voorlezen uit de Bijbel via de GBS Bijbel App of de YouVersion Bijbel App voordat je uit bed stapt.

👌 Of je dag nu verloopt zoals gepland of niet, je bent er op de juiste manier aan begonnen! 


---------------- 

Op welke manieren start jij je dag?

3 opmerkingen:

 1. Ik luister naar de app Bidden onderweg. Elke dag een stukje muziek en een korte Bijbeloverdenking met vragen hoe je dat gedeelte in het leven van vandaag gestalte geeft en tijd voor bezinning en gebed. Duurt ongeveer 10 minuten en is zo fijn om je dag mee te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel, Coby! Deze app kan ik niet. Zo leuk om nieuwe apps te ontdekken. Dank je wel voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vertrouwd, dat kopje koffie met daarop 'Goedemorgen lieve Vader', iedere morgen weer mijn begin van de dag.
  In mijn stoel met mijn mok koffie in de hand is het iedere morgen het begin van mijn Stille Tijd.

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.