26 februari 2018

SCHOONHEID VAN BINNEN UIT

Mensen zijn als glas-in-lood-ramen. Ze stralen en schitteren wanneer de zon schijnt, maar wanneer de duisternis zijn intrede doet, is hun schoonheid alleen te zien als er een licht van binnenuit schijnt ~ Elisabeth Kübler -Ross

KAREN HAD KANKER

Toen ik Karen ontmoette, had de kanker haar lichaam al geteisterd. Ze was zwak en kwam slechts af en toe haar kamer uit. 


SCHOONHEIDSSERUM

Ik woonde zes weken bij in haar huis en hielp met allerlei klusjes en de maaltijden. En ik observeerde haar... Ze had een zachte gloed over zich ... ze was vredig, dankbaar en glimlachte vaak. Haar ziekte trok zijn sporen, maar ze was nog steeds mooi. Alsof ze een geheim schoonheidsserum bezat. 

De lieflijkheid van de Heere, onze God, zij over ons. Als dus uw lichaam helemaal licht is, en geen enkel deel ervan duister is, zal het net zo geheel licht zijn als wanneer de lamp het met zijn schijnsel verlicht. (Psalm 90:17; Lukas 11:36).

DE LIEFLIJKHEID VAN DE HEERE

Karen's schoonheid kwam van binnenuit en haar 'serum' was de liefelijkheid (schoonheid, beauty) van de Heere, op Wie ze vertrouwde. Zijn licht straalde naar buiten, dwars door haar moeilijke omstandigheden heen! Weerspiegel jij net als Karen Gods beauty in je leven? Zien anderen Hem in jou?
Gail Burton Purath

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heel fijn dat je wilt reageren.