28 februari 2018

HOGER DAN DE BERGEN IN COLORADO

In mijn thuisstaat Colorado zijn er 53 bergtoppen die hoger dan 14.000 voet zijn. Ze worden in de volksmond "14ers" (viertienduizenders) genoemd en sommige mensen maken er hun doel  van om ze allemaal te beklimmen.


Ik denk vaak aan deze veertienduizenders tijdens het lezen van Efeziërs 3:14-19. Paulus bidt  daar dat de gelovigen de kracht zullen ontvangen "om ten volle te begrijpen wat de breedte en lengte en diepte en hoogte van de liefde van Christus is."

NOG HOGER, NOG MOOIER

Stel je voor dat je één van de hoogste bergen beklimt die de mensheid kent. Maar wanneer je de top hebt bereikt, zie je een hele reeks bergen liggen, elk hoger en mooier dan de vorige! Dat is het beeld dat Paulus schildert van Gods liefde wanneer hij in vers 19 zegt: 

"opdat u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat." 

GODS LIEFDE IS ONEINDIG

Soms vergeten we dat Gods liefde oneindig is - maar tot in eeuwigheid zullen we nieuwe en wonderlijke dingen leren, dingen over Zijn liefde, terwijl we nu al genieten van de schitterende vergezichten onderweg!


DANK U!

Neem vandaag de tijd om God te danken voor Zijn oneindige majesteitelijke liefde!

© Gail Burton Purath

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de vertaling van deze prachtige stukjes!
  Onder http://linaschrijft.blogspot.nl/ zag ik een link naar een nieuw stukje over het afwerpen van onze lasten. Helaas werkt die link niet, en staat er:'De pagina die je in deze blog zoekt, bestaat helaas niet'. Jammer, ik was erg benieuwd naar de inhoud!
  Hartelijke groet, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Annelies, ik had hem te vroeg gepubliceerd! Was nog niet af (ik moet de plaatjes nog maken). Maar hij komt volgende week online hoor ...

   Verwijderen
 2. Gods oneindige liefde is moeilijk te begrijpen, maar dat hoeft ook niet.
  Geloof alleen is al genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet te begrijpen, wèl te bewonderen. Dank je wel voor je reactie!

   Verwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.