09 april 2018

MOEDELOOS? KIJK OMHOOG!

"Geluk is niet de afwezigheid van problemen. Het is het vermogen ermee om te gaan." 


Ik voel me af ​​en toe zo down en ontmoedigd en ik weet gewoon dat deze gevoelens vaak rechtstreeks verband houden met mijn perspectief.

 
Daar dacht ik aan toen ik op een hotelbalkon op Hawaii zat. 

 • ... keek ik omlaag dan zag ik mijn blote voeten op het koude beton. 
 • ... staarde ik naar voren dan belemmerden de ijzeren tralies mijn zicht. 
 • ... keek ik echter omhoog, dan zag ik een prachtige lucht, de oceaan, weelderig groen gebladerte, palmbomen en nog veel meer. 

Als ik down ben, kijk ik naar beneden en zie alleen mijn koude, blote gevoelens. Til ik mijn hoofd maar een heel klein beetje op, dan zie ik mezelf gevangen zitten achter de tralies van mijn moedeloosheid...


Alleen als ik omhoog kijk en op zoek ga naar God, ontdek ik 't perspectief dat me kracht geeft om staande te blijven ​​en de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn. Dan vind ik de Bron van mijn leven!

Ik sla mijn ogen op naar de bergen, vanwaar mijn hulp komen zal. Mijn hulp is van de HEERE, Die hemel en aarde gemaakt heeft. Hij zal uw voet niet laten wankelen. (Psalm 121)

Ben je moedeloos? Kijk omhoog!


Gail Burton Purath

2 opmerkingen:

 1. Verandering van persepctief ja! Mooi blogje.
  In de engelse Bijbel is dat vers trouwens anders vertaald. De psalmist vraagt terwijl hij zijn ogen naar de bergen richt, 'vanwaar zal mijn hulp komen?'Het antwoord is dan, van de Heer. Niet van de bergen dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik wist dat. Heb er ooit zelf een blog over geschreven. Maar ik wil me hier graag houden aan wat Gail schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.