12 juni 2018

CHRISTEN, VERGEET NIET TE SEINEN!

Tijdens een ritje op een tweebaansweg over het Hongaarse platteland, passeerde ons een auto vanuit de tegenovergestelde richting, al knipperend met zijn koplampen. Op die manier kwam ons nog een auto tegemoet en later nog één.

SNELHEIDSCONTROLE?

Wilden ze ons waarschuwen voor een op handen zijnde snelheidscontrole zoals chauffeurs in Amerika soms doen? En ja hoor, een paar kilometers verderop stond een “radarauto”.


MAAR WIE ONGEHOORZAAM IS...

Deze universele wens om medebestuurders te helpen een bekeuring te vermijden, gaf me een overtuigende gedachte. Ik dacht aan wat er in de Bijbel staat: "Wie in de Zoon gelooft, heeft eeuwig leven, maar wie de Zoon ongehoorzaam is, zal het leven niet zien, maar de toorn van God blijft op hem." (Johannes 3:36).

👉 Dat is zo veel heftiger dan een bekeuring.

Want het loon van de zonde is de (eeuwige) dood, maar de genadegave van God is eeuwig leven, door Jezus Christus, onze Heere. (Romeinen 6:23)

Als mensen in de wereld geïnteresseerd zijn om anderen te waarschuwen voor een naderende snelheidscontrole, hoe veel meer zouden wij dan als christenen ons gedrongen moeten voelen om mensen te waarschuwen voor het naderende oordeel.

VERGEET NIET TE SEINEN

Vraag aan God of je de momenten herkent (en er gebruik van mag maken) om open te praten over leven en dood. Vraag Hem om moed en eerlijkheid. Laten we ervoor zorgen dat we "met onze lichten knipperen." Vergeet niet te seinen!


Mattheüs 5:16: “Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken.”

Tip: Wat is jouw evangelisatiestijl (4)

Gail Burton Purath

4 opmerkingen:

 1. Ja, hebben we ook regelmatig meegemaakt in andere landen. En wat een mooie link naar onze opdracht om anderen over Jezus te vertellen. Ik gebruik meestal humor om een gesprek op gang te brengen, een grapje, een vraag, een prikkel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel mooi. Ik las je reactie al eerder Marja. Een grapje, een prikkel. En vooral jezelf zijn.

   Verwijderen
 2. Vergeet niet om uw lichten te laten flitsen! Dat vind ik leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik onthoud het ook. Voorbeelden helpen me altijd om iets beter te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.