08 maart 2019

BEN IK EEN HUICHELAAR


Heb jij  ooit een moeilijk tijd meegemaakt, dat je Gods bedoelingen in twijfel trok? Je voelde je gewond en verward. Maar toen iemand je naar God vroeg, getuigde je toch over Zijn liefde en trouw.

Ik deed dit af en toe en vroeg mezelf dan af hoe ik zo kon huichelen. Want ik ervoer Zijn trouw er kracht helemaal niet op dat moment. Ik voelde me verward en zwak in het geloof. Was ik een huichelaar? (1)

Wat is er aan de hand?

Het was Gods Geest in mij. Hij drong er zachtjes bij mij op aan om anderen hoop te geven, ook al worstelde ik zelf met twijfels.

Maar als wij hopen wat wij niet zien, dan verwachten wij het met volharding. En evenzo komt ook de Geest onze zwakheden te hulp, want wij weten niet wat wij bidden zullen zoals het behoort. De Geest Zelf echter pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen. En Hij Die de harten doorzoekt, weet wat het denken van de Geest is, omdat Hij naar de wil van God voor de heiligen pleit. Romeinen 8:25-27

Nee, je bent geen huichelaar als je getuigt van Jezus Christus op momenten dat je zwak bent. Het kan je zelfs dichter naar Hem toe brengen en het vlammetje van je geloof weer aanwakkeren.

--------------------

(1) Enkele Bijbelse voorbeelden: Jeremia sprak moedig over Gods trouw zelfs toen hij zich verward, gefrustreerd en verslagen voelde ( Jeremia 12:1-4, Jeremia 20:7-18 ). In Psalm 10 voelde de psalmist zich verlaten door God, maar hij eindigde zijn psalm met lof over Gods trouw.


5 opmerkingen:

 1. Herkenbaar, ik heb dat regelmatig met mijn blogs, en dan gebruikt God die blogs juist ook weer voor mezelf, heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee je bent geen huichelaar als je zelf twijfelt. De Heere geeft je de moed en kracht om te spreken.
  Ook al twijfel jezelf. Met vallen en opstaan struikeld achter Jezus aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi om te lezen. En herkenbaar. Het helpt me soms inderdaad om juist bemoedigend te schrijven dat God dicht bij je is, ook al voel ik dat op dat moment niet altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ervaar het als verlammend en voel me er zelfs vaak schuldig door waarbij huichelaarij mij zelfs teneer drukt, maar zwijgen lukt ook niet, het schrijven en spreken over de waarheid helpt mij dan toch weer om zelf niet los te laten, zelf niet volledig de moed op te geven, maar het is als kind van de Allerhoogste best wel schizofreen moet ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.