17 april 2020

HIJ VERGEET ONS NIET


Ik zat in zijn seminarieklas met zeker 200 andere studenten, dus toen ik de professor enkele jaren later zag, zei ik:

'U herinnert zich mij waarschijnlijk niet meer, maar ik ben een oud-student die erg genoten heeft van uw les over het boek Handelingen. ”

Die zin “U herinnert zich mij waarschijnlijk niet meer”  kwam bij me op toen ik Psalm 139 las.

Waarom?

Omdat het ons vertelt dat hoewel we één op de 7,8 miljard wereldbewoners zijn, God elke beweging, elke gedachte, elke angst, elke vreugde kent. Ook vandaag. We zijn ltijd in Zijn gedachten. Hij vergeet ons niet.

HEERE, U doorgrondt en kent mij. Ú kent mijn zitten en mijn opstaan, U begrijpt van verre mijn gedachten. U onderzoekt mijn gaan en mijn liggen, U bent met al mijn wegen vertrouwd. Al is er nog geen woord op mijn tong, zie, HEERE, U weet het alles. 

Lieve volgeling van Jezus, Hij kent ons. We zijn voor eeuwig geliefd. Wat er ook gebeuren zal in ons leven, we zijn altijd in de aanwezigheid van onze liefhebbende God.

Denk daar vandaag over na.

Gail Burton Purath

3 opmerkingen:

  1. Het raakt me dat Hij zelfs alles al weet van dingen waar ik liever met een boogje omheen loop omdat het te pijnlijk is. Niets wat in mij is is voor Hem een verrassing. Hij weet alles en toch houd Hij van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je probeert te begrijpen dat God ieder mens afzonderlijk kent, dan is het niet te vatten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is ook niet te bevatten dat God ons altijd kent en ziet, we moeten dat maar ook niet met ons verstand proberen te begrijpen.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.