16 december 2019

JE BENT NOG NIET KLAAR


God zegt nergens dat we te oud zijn om zinvol werk te doen. We kunnen ons terugtrekken uit onze carrière maar daarmee nemen we geen pensioen van ons christen-zijn. We mogen deze periode van ons leven gebruiken om uit te rusten van ons werk, maar ook om anderen die een zware last te dragen hebben te bemoedigen. 

Het Woord staat vol met voorbeelden van mannen en vrouwen die juist door God gebruikt werden toen ze ouden waren, en vaak met groot resultaat. Billy Graham 

Voorbeelden
Verspreid in de Bijbel staan voorbeelden van mensen die gebruikt werden door God toen ze ouder waren - mannen en vrouwen die weigerden hun hoge leeftijd aan te voeren als excuses om niet te hoeven doen wat God van hen vroeg.

Mozes ( Exodus 7:7), Jozua en Caleb ( Jozua 14: 6-11; 23-24 ), en Daniel ( Daniel 5:13-29 ) hebben belangrijk werk verricht in ouderdom. Hoewel Jeremia een jonge man was toen God hem als profeet aanstelde, bleef hij zijn roeping trouw tot aan zijn dood - vermoedelijk tussen zijn negentigste en honderdste levensjaar – ondanks tegenstand en oorlog. 

Deze mannen en vrouwen waren niet anders dan anderen. En ook niet waren ze perse van die buitengewone, bovennatuurlijke personen die je maar eens in de zoveel jaar tegen komt. Zij waren – mentaal, lichamelijk, emotioneel en vooral geestelijk – voorbereid op alles wat hun oude dag voor hen in petto had. Dat maakte het verschil. Ze wisten dat als God hun een lang leven zou geven Hij altijd bij hen zou zijn en Hij een bedoeling me hun laatste jaren had. Voor hen was ouder worden niet iets om te ontkennen. Het was iets ome te omarmen als onderdeel van Gods plan voor hun leven. Het waren gewone mensen – maar met een buitengewoon geloof. Billy Graham.

Goed nieuws voor tiener en senior
Dit is goed nieuws, of je nu een tiener of een senior bent. Op elke leeftijd en in elke levensfase heeft God zinvolle doelen voor jouw leven. 


Efeze 2:10 Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen. 


In elke levensfase hebben we nieuwe dingen te leren en nieuwe kansen om Gods stempel op deze wereld te drukken. 

Hoewel Paulus het einde van zijn leven naderde liet ij zich niet door zijn gevangenschap of zijn lichamelijke beperkingen ervan weerhouden om anderen aan te moedigen en uit te dagen om te volharden in het goede werk. Dit is wat je kunt zijn: ‘… een geurig en aangenaam offer, dat God behaagt’ (Filippenzen 4:18), Billy Graham


Ben je bereid?
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar voor mij is dit is een eyeopener. Ben je bereid om jij door God te laten gebruiken, ongeacht je lichamelijke kwalen, financiële beperkingen of de eenzaamheid van het ouder worden?

----

Leestip: Bijna Thuis

10 opmerkingen:

 1. Dank je wel, Aritha. Deze was een goede reminder voor mij - en echt een bemoediging.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Ik vond het ook mooi. Zelf heb ik het boek van Billy Graham en dat is erg leerzaam.

   Verwijderen
 2. COMFORTING THOUGHTS! THANK YOU FOR YOUR POST.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks. In Dutch Psalm 92:15 "In de ouderdom zullen zij nog vruchten dragen, zij zullen fris en groen zijn."

  Wat an amazing reminder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja zeker weten en als we echt niet meer actief kunnen zijn. Dan is onze prachtige taak : gebed.

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.