08 augustus 2020

4 SCHRIJFTIPS VOOR CHRISTENEN TIJDENS DE CORONACRISIS

Er is veel onbekend over de steeds maar voortdurende covid-pandemie. Dan kan onzeker maken. Ik deel wat dingen die de onzekerheid en de verveling tijdens een lock down kunnen doorbreken. Zelfs als je geen last hebt van een lock down, kunnen deze activiteiten je helpen om de warme zomerdagen door te komen.

Vier mogelijke schrijfprojecten

1. Ga "dagboekschrijvend" door een Bijbelboek heen
Bestudeer het bijbelboek vers voor vers en noteer je inzichten en toepassingen in een dagboek. Ik zou Filippenzen aanraden, omdat het gaat om vreugde in ontbering. (1)

2. Schrijf brieven of e-mails ter bemoediging van eenzame mensen
Anderen aanmoedigen haalt je focus van jezelf af en moedigt je uiteindelijk aan! 

3. Schrijf geloofsopbouwende verhalen uit je eigen leven op
 Schrijven over Gods trouw in je leven zal je aanmoedigen en kan een mooie getuigenis zijn voor toekomstige generaties van je familie. 

4. Start een dankbaarheidsdagboek. Als je gestrest, eenzaam, verward of bang bent, kan een dankbaarheidsdagboek je perspectief geven. Noteer je gouden momenten.

----------------

(1) Ik gebruik vaak de gratis online bronnen op Bible Hub om de oorspronkelijke talen te bestuderen, de verzen in verschillende vertalingen te vergelijken en de commentaren vers voor vers te lezen. Het is niet de chicste site, maar wel gebruiksvriendelijk en er staan ​​maar heel weinig advertenties op.

Hekel aan schrijven?
Als je een hekel hebt aan schrijven, zijn hier een paar mogelijkheden om het schrijven te ontwijken.
  1. Bestudeer een Bijbelboek met een familielid en bespreek het vers voor vers.
  2. Bel mensen waarvan je weet dat ze eenzaam zijn of zich vervelen.
  3. Deel dingen die God in je leven heeft gedaan met familie of vrienden, en vraag hen om met jou iets te delen uit hun geloofsreis met God.
  4. Dank God hardop voor de goede dingen van je dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heel fijn dat je wilt reageren.