01 oktober 2021

IS TIJDSTIP GEBED BELANRIJK VOOR GOD?


's-Morgens stille tijd

Toen ik net christen was, vertelden een paar vrouwen van de bijbelstudiegroep me dat ik 's morgens stille tijd moest houden, anders zou ik mijn dag zonder de Heere beginnen. Ze citeerden verschillende psalmen om me dat duidelijk te maken.  

  • De rust in de vroege morgen is een geweldige tijd voor gebed. Is het de enige optie? Hoe denk jij hierover?

In de nacht

De psalmist noemt bijvoorbeeld de nacht. Hij zegt in Psalm 63 

Wanneer ik aan U denk op mijn bed, over U peins in nachtwaken – voorzeker, U bent een Helper voor mij geweest; onder de schaduw van Uw vleugels zal ik vrolijk zingen. Mijn ziel klampt zich aan U vast, komt achter U aan, Uw rechterhand ondersteunt mij.

Zonder ophouden

Paulus moedigt de gelovigen in 1 Thessalonicenzen 5:17 aan om de hele dag God te ontmoeten: Bid zonder ophouden!

Moeders en gebed

Sommige drukke moeders kunnen veel meer rust voor gebed vinden tijdens het middagdutje van hun kinderen. Of ’s-avonds pas, als alle kinderen op bed liggen. Ga er niet krampachtig mee om. 

Ik  probeerde altijd te zijn als anderen; ik deed, qua stille tijd, wat voor hen werkte. Maar ik heb in de loop der jaren ontdekt dat mijn behoeften en tijden voor mijn stille tijden variëren. De laatste tijd probeer ik de hele dag dicht bij Hem te zijn. Of het nu is als ik wakker word, het ontbijt klaarmaak, kleren opvouw, op weg ben naar mijn werk, op het werk, als dingen moeilijk zijn... Wat zijn we gezegend  om te weten dat we zo verbonden zijn met onze Heere en Heiland, Jezus Christus.

Onderweg

Er zijn christenen die ’s-morgens in trein of bus bidden, op weg naar hun werk. 

Late avond

Anderen lezen ‘s-avonds in hun Bijbel en bidden op dat tijdstip om hun hoofd leeg te maken voor een goede nachtrust. Om Gods zegen te vragen voor de nacht en de volgende dag.


God wil je ontmoeten

Wat in de ene fase van ons leven werkt, werkt niet altijd in een andere. Als je moeite hebt om een patroon te vinden voor je dagelijkse tijd met God, vraag Hem om hulp, om creatieve opties. Hij zal je zeker helpen omdat Hij wil je ontmoeten. Wanneer dan ook. Waar dan ook.

Wanneer we in het zonlicht komen, dan voelen we de warmte. Wanneer we dichter bij God komen, hebben we meer vreugde in Hem. Blijf dicht bij God. Wees overvloedig in het gebed. Laat je smekingen voortdurend opgezonden worden. De Vader Zelf zal je roepstem horen! C.H. Spurgeon

Burton Purath
---
Origineel: Does Timing Matter?
Vertaald door: Aritha Vermeulen

2 opmerkingen:

  1. I like to pray in the earlier mornings and have quiet time, but I think it is really good to pray all the time.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Aritha. I find that my mind wanders at odd times thinking about Jesus and I direct my thoughts to Him. When I am happy, my thankful thoughts go to Him in thanksgiving and if I am sad or worried, I take those thoughts and feelings to Him and soon they disappear 😊🙏👍🏼 …I would like it if I were more of a schedule keeper, but I tend towards being random in most things. Lovely thoughts to think about. ❤️

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.