12 augustus 2024

Gratis maar Kostbaar

Enkele jaren geleden zorgde een fout op de website van een warenhuis ervoor dat klanten een artikel van $600 konden kopen voor minder dan $9!

Stel je de schok en het plezier voor bij het vinden van zo'n aanbieding en het betalen van minder dan 2% van de oorspronkelijke prijs. Het was bijna als "legale diefstal."

Toen ik hierover las, kon ik niet anders dan denken aan de analogie met redding. Het is als het krijgen van iets onbetaalbaars en onverdiend, helemaal gratis.

Gratis voor ons... maar kostbaar voor onze Heer:

Hij kocht ons niet "met vergankelijke dingen zoals zilver of goud" (1 Petrus 1:18). Hij kocht ons met Zijn bloed (1 Petrus 1:19, Handelingen 20:28). "Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek van de wet door voor ons een vloek te worden" (Galaten 3:13).

Laten we daarom deze belangrijke waarheid onthouden:

"Want u bent duur gekocht; wees dan geen slaven van mensen" (1 Korinthe 6:20).

"Ik roep u er dan toe op, broeders en zusters, door de ontfermingen van God, om uw lichamen aan God te wijden als een levend offer, heilig en voor God welbehaaglijk. Dit is uw redelijke godsdienst" (Romeinen 12:1).

Gail Burton

Origineel: In view of God's mercy
Vrij Vertaald door Aritha Vermeulen

1 opmerking:

  1. Amen! Dankjewel voor deze bemoediging. Ons lichaam als offer.. dat sprong er voor mij ook uit. Heb net het boek “de verscheurde sluier” gelezen… dat is daar een goed voorbeeld van.. lieve groet en Gods zegen, Ilona

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.