11 september 2019

WAT STAAT ER OP JOUW BUCKETLIST


De meesten van ons hebben een paar specifieke dingen die we echt willen doen voordat we sterven.

Ik heb er ook over nagedacht en ik besloot dat er een ding aan de top van mijn bucketlist* moet blijven staan: God. En dat ik nog dichter bij Hem wil leven.

Want de oefening van het lichaam is van weinig nut, maar de godsvrucht is nuttig voor alle dingen, omdat zij de belofte van het tegenwoordige en van het toekomende leven heeft. (1 Timotheüs 4:8)

Stel je dat eens voor - iets wat we hier en nu doen kunnen en dat eeuwige voordelen oplevert. Is dat niet de moeite meer dan waard om bovenaan je lijstje te zetten?

God zegt:
 1. Wees waakzaam 1 Petrus 1:13
 2. Bestudeer Zijn Woord  Johannes 5:39
 3. Kom tot Jezus Mattheus 11:28 
 4. Werk je redding uit Filippenzen 2:12

Ja, er zijn een paar plaatsen waar ik heen zou willen reizen en een paar dingen die ik zou willen doen voordat ik sterf, maar op nummer 1 staat mijn mijn relatie met de Heere God want Hij is mijn Alles.


Hoe ziet jouw lijstje eruit?

Gail Burton Purath

------------
*Een bucketlist of loodjeslijst is een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij sterft. Terminaal zieke mensen stellen soms nog een bucketlist op. Ook mensen die gezond zijn en variatie in hun leven willen hebben (om bijvoorbeeld uit de dagelijkse sleur te raken) stellen een bucketlist op. Het opstellen en eventueel publiceren van de lijst helpt bij het realiseren van de gestelde doelen.

4 opmerkingen:

 1. Dat is ook mijn nummer één op de lijst.
  Ik heb hoge verwachtingen van Hem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is goed. Vertrouw op Hem, dat is wat Hij van ons vraagt. Spreuken 3:5 Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet.

   Verwijderen
 2. Ik reis veel, dus dat hoeft niet op de lijst :) Mijn verlangen is altijd om Hem beter te leren kennen en begrijpen en openbaring te krijgen uit Zijn Woord.

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.