28 september 2020

HOE OMGAAN MET ONZEKERHEID IN CORONACRISIS


Onzekerheid is een krachtige emotie die frustratie, ontmoediging en verwarring veroorzaakt.

Covid-19 is een perfect voorbeeld, met gevolgen voor werkgelegenheid, studie, financiën, relaties en reizen.

God begrijpt dat dieper en intenser dan wij ooit zullen beseffen en Hij moedigt ons - Zijn kinderen - aan om niet overbezorgd te zijn. 

Filippenzen 4: 6-7 Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de vrede van God, die alle begrip te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten bewaken in Christus Jezus.

Hoe dealen met onzekerheid in coronatijd?

 1. Bid voor alles ... alles!
 2. Bid met dankzegging 
 3. Verwacht vrede die niet op je begrip is gebaseerd. 

 

Johannes 14:27 Vrede laat Ik u, Mijn vrede geef Ik u; niet zoals de wereld die geeft, geef Ik die u. Laat uw hart niet in beroering raken en niet bevreesd worden.

Laten we, terwijl we de onbekende toekomst binnengaan met deze woorden in onze gedachten, woorden die God tegen Jozua zei toen hij het onbekende beloofde land binnenging:

Jozua 1:9 Heb Ik het u niet geboden? Wees sterk en moedig, schrik niet en wees niet ontsteld, want de HEERE, uw God, is met u, overal waar u heen gaatLees ook: 4 stappen in het afwerpen van onze lasten  

Gail Burton Purath

4 opmerkingen:

 1. Het is een rare en onzekere tijd. Maar het geeft rust om het in Gods handen te leggen. Bedankt voor het delen van de Bijbelteksten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het is een onrustige tijd. En dank je voor de reminder (van mezelf) om idd op God te blijven richten en voor de Bijbelteksten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is erbij, we hoeven niet bang te zijn.
  Deze wetenschap moeten we onszelf steeds weer in herinnering brengen.
  Hij is groter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We moeten niet alleen op de HEERE vertrouwen, maar ons ook aan de voorschriften houden en afstand bewaren. Het is een zorgelijke tijd, waarin we ons niet gek moeten laten maken door de media, maar alles in Zijn Handen leggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.