13 januari 2021

ALS NIEUWSBERICHTEN DEPRIMEREND ZIJN


Kijk naar de wereld; en je wordt bedroefd. Kijk naar binnen; en je wordt depressief. Kijk naar God en je zal rustig zijn. Corrie ten Boom

Een verlengde lockdown, de Britse variant van het coronavirus, schade aan de economie. Maakt het nieuws jou ook moedeloos en verdrietig? Of angstig?

Lees dan vaker in je Bijbel en check het nieuws wat minder. Wanneer ik in Gods Woord lees, brengt het mijn ziel tot rust. 

Lees de Bijbel
Meer dan ooit tevoren moeten we Gods Woord lezen, bestuderen, reciteren, uit het hoofd leren. God is in staat om meer in ons te bewerken door het lezen van de Bijbel dan wij ons realiseren. 
  • Hij wil je innerlijke vrede geven, in zware tijden. 
  • Hij geeft (nieuwe) kracht om vol te houden

Johannes 16:33 Deze dingen heb Ik tot u gesproken, opdat u in Mij vrede zult hebben. In de wereld zult u verdrukking hebben, maar heb goede moed: Ik heb de wereld overwonnen. 

Filippenzen 4:13 Alle dingen kan ik aan door Christus, Die mij kracht geeft.

Familie ten Boom
Corrie ten Boom en haar familie leden onder de nazi's voor hun geloof. Ze deden de juiste dingen toen ze omringd waren door mensen die de verkeerde dingen deden. Het wereldnieuws was verontrustend, menselijke antwoorden waren deprimerend, maar de Heer was hun troost.

Schijnen als sterren
Gods Woord leert ons ook te schijnen als sterren in onze verwarrende en moeilijke tijd (Filipp. 2:13). Net als familie ten Boom.

Want het is God, Die in u werkt zowel het willen als het werken, naar Zijn welbehagen. Doe alle dingen zonder morren en meningsverschillen, opdat u onberispelijk en oprecht zult zijn, kinderen van God, smetteloos te midden van een verkeerd en ontaard geslacht, waaronder u schijnt als lichten in de wereld, door vast te houden aan het Woord van het leven, mij tot roem met het oog op de dag van Christus, dat ik niet tevergeefs heb hardgelopen en mij ook niet tevergeefs heb ingespannen.

Oog gericht op Jezus

Laten we de verlengde lockdown gebruiken om de Bijbel meer dan ooit tevoren te lezen, te bestuderen, uit ons hoofd leren. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. 

Gail Burton Purath


Ik maak me niet zo druk over wat ik van de Bijbel NIET begrijp, maar wel over wat ik WEL begrijp en niet in toepassing breng. Corrie ten Boom

 ---

Origineel: When watching news is depressing
Vertaald door: Aritha Vermeulen

2 opmerkingen:

  1. Thank you for sharing. Best wishes and happy 2021.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de aanmoediging om meer in de Bijbel te lezen en minder nieuwsberichten. De laatste weken word ik wel een beetje moedeloos van het nieuws.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.