08 mei 2023

Klein lieveheersbeestje en een grote Schepper

Op een zonnige middag zat ik buiten in mijn Bijbel te lezen toen er een klein lieveheersbeestje landde. Het kroop over de pagina heen 

Kleine lieveheersbeestje en grote Schepper
Het deed me denken aan mijn Heer, de Schepper van alle dingen. Dit onbeduidende kleine "stipje" in het universum was een van God's creaties en ondanks kleinheid verkondigde het de glorie van God.

🐞🐞🐞


In Psalm 19:1 staat: "De hemel vertelt Gods eer, het gewelf verkondigt het werk van Zijn handen." 

De grootsheid van God in alle dingen
De grootsheid van God is niet alleen te vinden in de grandioze en krachtige, maar ook in het kleine en "onbeduidende" - de lucht gevuld met donderwolken of een tere wilde bloem, een kudde krachtige paarden of een pasgeboren puppy, de majestueuze bergen of een klein lieveheersbeestje 

Want wat God over Hemzelf kan laten zien is vanaf het begin van de wereld zichtbaar in alles wat Hij heeft gemaakt. Daardoor hebben de mensen geen enkel excuus om God niet te kennen (Romeinen 1:20).

God's handafdruk in de schepping

God heeft overal zijn handafdruk achtergelaten. Hij heeft een prachtige wereld geschapen om van te genieten, en soms stuurt Hij ons een kleine reminder aan Zijn glorie, zoals een klein lieveheersbeestje dat over de meest krachtige boodschap in het universum loopt: Zijn Woord.

🐞🐞🐞


Psalm 33:6 zegt: "Door het Woord van de HEERE is de hemel gemaakt, door de Geest van Zijn mond heel hun legermacht.".

Leuke weetjes over het lieveheersbeestje 🐞
 • Wist je dat er meer dan 5000 verschillende soorten lieveheersbeestjes zijn? 
 • Wist je dat sommige mensen van lieveheersbeestjes houden omdat ze bladluizen opeten, die schade aan gewassen veroorzaken. 


 • Wist je dat de naam "ladybug" ontstond door katholieke gebeden tot Maria om gewassen te beschermen tegen bladluizen. Omdat het lieveheersbeestje bladluizen at, werd het eerst de "kever van Onze Lieve Vrouw" genoemd en uiteindelijk bekend als het lieveheersbeestje.
 • Wist je dat als een  lieveheersbeestjes bedreigd wordt, het een een onaangenaam ruikende vloeistof afscheid (of doen ze alsof ze dood is) om te voorkomen dat ze worden opgegeten door vogels, kikkers en andere kleine zoogdieren.
 • Wist je dat lieveheersbeestjes in de winter een soort winterslaap houden. Lees: slaap lekker Cocki
 • Wist je dat je ze kunt bestellen? Bestel dan HIER larven van lieveheersbeestjes. Ze kunnen tot wel 100 bladluizen per dag eten in jouw tuin.
💬 Wat vind jij het meest fascinerende aspect van Gods schepping?
🐞 Wat vind jij zo bijzonder aan deze kleine kevers?

Gail Burton Purath

Origineel: A Tiny Lady Bug and an Awesome Creator
Vertaald door: Aritha Vermeulen

Linked to Paula's ZOETE THEE & VRIENDEN LINK-UP

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor het vertalen en delen van dit blog, Aritha, het maakt me blij!
  Zelfs al kom ik niet zover, ook dichtbij huis zijn zoveel mooie dingen te zien, als je maar wil, er oog voor heb.
  Kan er zo van genieten; zoals afgelopen weekend, papa merel die moeders haar bekje volstopt, twee slapende hazen in de wei, het koolmeesje dat bijna iedere avond aanwipt en vrolijk van de ene plek naar de andere vliegt ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, Rita! Het is echt geweldig hoe je zulke mooie dingen kunt zien, zelfs dichtbij huis. Het zijn die kleine momenten die ons blij maken. Bedankt dat je ze met me hebt gedeeld! 🐦🌿🌼

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aritha, this is lovely. I often like to sit outside and just watch, observe & notice God's creation. What a special gift we have to be awe inspired and glorify Him, through his creation.
  Thank you so much for sharing this with Sweet Tea & Friends this month dear friend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Paula, I love you Tea Party. Let's continue to be in awe and glorify Him through the beauty that surrounds us. Cheers to the blessings of nature! 🍃🌼

   Verwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.