24 mei 2023

Versterk je Geloofsspieren: Actie vereist!

Geloof is GEEN pilletje dat we innemen, maar een krachtige spier die we moeten gebruiken. 

Bevrijd van Passiviteit
We zijn niet gered om passief achterover te leunen en te genieten van het leven. We zijn gered om actief te zijn. De Bijbel roept op tot geestelijke work-outs!


Het geloof dat niet tot daden van gehoorzaamheid en heiligheid leidt, is geen echt geloof, maar een dood geloof.

Filippenzen 2:12 Daarom, mijn geliefden, zoals u altijd gehoorzaam geweest bent, niet alleen zoals in mijn aanwezigheid, maar nu veelmeer in mijn afwezigheid, werk aan uw eigen zaligheid met vrees en beven [1], want het is God, Die in u werkt zowel het willen als het werken, naar Zijn welbehagen.

Dagelijkse Geestelijke Oefeningen
Als gelovige verlang je naar Gods liefde en nabijheid. Je erkent dat je zwaktes hebt en dat je soms worstelt, maar je oefent in het wandelen met Hem door middel van Bijbelstudie en gebed. Samen met anderen beleef je inspirerende momenten: samen zingen, bidden en luisteren naar Zijn Woord. Je bent actief betrokken bij het werk van God. #dagelijkseworkouts #teamworkout

Ik wil wel bidden maar heb vaak geen tijd om even te knielen omdat we zo druk zijn met mijn telefoons. Als ik die telefoon opzij leg, wordt het veel makkelijker om m'n blik omhoog te richten en me te concentreren op Hem die Zijn leven voor mij gegeven heeft. 🙏📱👀 Vrij naar: Wendy Speake

Van Baby tot Volwassen Gelovige
Alleen door voortdurend gebruik kunnen we onze zwakke, babyachtige spieren transformeren ze tot sterke, volwassen spieren (Hebreeën 5:13-14). Dit vergt serieuze planning en toewijding.


Hebreeën 5:13-14 Ieder immers die van melk leeft, is onervaren in het woord van de gerechtigheid, want hij is een kind. Maar voor de volwassenen is er het vaste voedsel, voor hen die hun zintuigen door het gebruik ervan geoefend hebben om te kunnen onderscheiden tussen goed en kwaad.

We moeten groeien van melk naar vast voedsel. Melk is voor de (nog wat) onervaren beginnende gelovige, maar vast voedsel is voor de volwassenen die hun zintuigen hebben geoefend om goed en kwaad te onderscheiden. Streef naar geestelijke volwassenheid en een dieper begrip van Gods woord! 🥛🍖💪

Plan voor Geestelijke Groei
We maken plannen voor onze carrière, om in shape te blijven, om geld te sparen, en zelfs om ons huis op te ruimen.  Maar heb je ook een plan om je geestelijke spieren te versterken en te leren gebruiken? 


Geloof is geen eenmalige gebeurtenis, maar een voortdurende reis van groei en ontwikkeling. Het vereist oefening, volharding en een bereidheid om Gods leiding te volgen. 

[1] Waarom "vrezen en beven" Het betekent eigenlijk dat je zo'n diep respect en liefdevol ontzag hebt voor God dat je serieus en oprecht bent in je inspanningen om je geloof te versterken en voor Hem te leven. Je beseft dat het niet zomaar iets is, maar een serieuze zaak waarbij je je volledig wilt inzetten.

Gail Burton Purath

Origineel: Why Some Christians Always have "Baby" Faith Muscles
Vrij Vertaald door Aritha Vermeulen

---
💪🙏❤️ Wat is jouw plan voor geestelijke groei? Hoe oefen jij je geloofsspieren en blijf je dichtbij God in je dagelijks leven? Deel je gedachten en ideeën in de reacties hieronder!

2 opmerkingen:

  1. Steeds meer besef ik dat we zoveel kunnen leren uit de Bijbel, het Woord van God. Daarin leren we Hem kennen. Maar ik lees er te weinig in...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie. Jaaa, lastig soms, om regelmaat te krijgen en om ook te studeren als je down bent (of zo). Laten we elkaar motiveren om vaker in de Bijbel te duiken en zo God beter te leren kennen. 📖💪❤️ #BijbelLezen

      Verwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.