vrijdag, november 10

GEBRUIK JE TALENT!

In de gelijkenis van de talenten (Mattheüs 25: 14-28) geeft iemand zijn dienaren verschillende hoeveelheden geld om te investeren, op basis van hun vermogen. Als hij terugkomt, ontdekt hij dat een van zijn mannen zijn talent heeft begraven en twee anderen het verstandig geïnvesteerd hebben.

GEBRUIK HET

Deze gelijkenis moedigt ons aan om wijs en effectief gebruik te maken van de gaven en middelen die God aan ons geeft.Als schrijver mag ik:

  1. Bidden voor mijn talent.
  2. Het gebruiken: schrijf!
  3. Het ontwikkelen: bewerk, herschrijf, leer nieuwe vaardigheden, ontvang opbouwende kritiek! 
  4. Het investeren: verken nieuwe manieren om het voor de Heere te gebruiken.

Hetzelfde geldt voor elk ander talent of vaardigheid die we hebben gekregen!


DIEPER INZICHT

In Mattheüs 24 begreep de man die zijn geld in de grond verborg, het doel, het karakter en de liefde van zijn werkgever niet. Als jij niet voor jouw talenten gebeden hebt, ze niet gebruikt of ontwikkelt... voel je dan niet schuldig. Schuld is geen goede motivator. Vraag in plaats daarvan om een dieper inzicht in het doel, het karakter en de liefde van je Meester en de Gever van jouw gave(n).
Gail Burton Purath

woensdag, november 8

HOE OVERWIN IK MIJN BITTERHEID?

Niet zo lang geleden werd ik wakker met bittere gedachten. Ik dacht terug aan het onrecht dat me aangedaan was en in mijn gedachten ging ik flink tekeer tegen die persoon

Het is een vreselijk iets om zo "bitter" wakker te worden.JOZEF

Ik tikte mezelf op de vingers, nam mijn gedachten gevangen, en begon na te denken over een van mijn helden - Jozef.

JOZEFS LIJDEN

Hij leed verschrikkelijk door de handen van zijn broers, maar hij vergaf hen, hielp hen, sprak zelfs vriendelijk met hen. Hij wist dat zij Gods zaak waren  (Genesis 50:19 en 20) en hij wist dat God heel goed in staat is om kwaadaardige mensen ten goede te gebruiken voor zijn kinderen.

JOZEFS HOUDING

Ik geloof dat Jozef zijn oudere broers ten diepste niet meer vertrouwde. Hij heeft hen niet zo begunstigd zoals hij Benjamin deed die hem niet verraden had (Genesis 43:34 en 45:22). Maar hij probeerde het zijn broers nooit betaald te zetten. Hij wist dat zij onder Gods verantwoording vielen. In plaats daarvan vergold hij hen goed voor het kwaad dat zij hem gedaan hadden. (Genesis 50:21).LEER MIJ...

Worstelt jij met een of ander onrecht? Sluit je dan bij mij aan en vraag Gods hulp om het voorbeeld van onze broeder Jozef na te volgen.

Gail Burton Purath


maandag, november 6

GODS GRAMMATICA REGELS

1. Zet nooit een punt waar God een komma plaatst.
2. Plaats nooit een komma waar God een punt zet.

~ Joanna Weaver *

JOANNA'S LES

Ik waardeer Joanna Weavers les in grammatica. Ik heb het echt nodig van tijd tot tijd.EEN KOMMA

Soms vraagt God ons te wachtenHij plaatst een komma in ons leven. Als dat gebeurt, moeten we volharden, niet wegvluchten of vooruitlopen op Gods plannen. (Lees hierbij Jesaja 40:31).

EEN PUNT

Op andere momenten brengt Gods iets tot een einde. Hij plaatst een punt in ons leven. Wanneer dit gebeurt, moeten we moedig en vol vertrouwen achter Hem aangaan. (Lees: Filippenzen 3:14)

Als wij ons aan God grammatica regels houden zullen we ons meer bewust worden van Zijn doelen en liefde, geschreven tussen regels van ons levensverhaal.


VRAAG OM WIJSHEID

Worstel je met jouw levensverhaal op dit moment? Als dat zo is, vraag om Gods wijsheid en genade om te wachten of vooruit te gaan.

Gail Burton Purath


Having a Mary Heart in a Martha World by Joanna Weaver, Waterbrook Press, CO Springs, CO, 2000, pages 126,127