02 oktober 2023

Knip en plak jij de Bijbel?


Kleine kinderen kunnen niet recht knippen. 👶✂️ Hun vingers hebben niet de behendigheid om een de schaar correct te hanteren.

Op dezelfde manier hebben nieuwe christenen moeite om recht door waarheid en dwaling heen te snijden. Ze hebben niet de geestelijke behendigheid die daarvoor nodig is. Helaas ontwikkelen sommige christenen die behendigheid nooit:

"En ik, broeders, kon tot u niet spreken als tot mensen die geestelijk zijn, maar als tot mensen die nog vleselijk zijn, als tot jonge kinderen in Christus. 1 Korintiërs 3:1-15

Paulus aansporing: snijd recht
Paulus spoort Timotheus (en ons) krachtig aan om onszelf voor God te plaatsen als bekwame arbeiders, in staat om het Woord van de waarheid met precisie te hanteren. 

Beijver u om uzelf welbeproefd voor God te stellen, als een arbeider die zich niet hoeft te schamen en die het Woord van de waarheid recht snijdt. 2 Timotheüs 2:15

Apostel en tentenmaker
Het Griekse woord voor "recht verdelen" betekent recht snijden. Sommigen suggereren dat Paulus deze term gebruikte omdat hij een tentenmaker was  en het belang kende van het recht snijden van stukken en ze op de juiste manier in elkaar passen.Volwassenheid in Christus vereist geestelijke behendigheid om nauwkeurig door waarheid en dwaling te snijden, Gods woorden correct in elkaar te passen en de Bijbel als geheel te zien, niet als losse fragmenten die je uit hun context haalt.


De Schrift is goddelijk geïnspireerd. Paulus schreef de woorden die hem door de Heilige Geest werden gegeven, maar de Heilige Geest gebruikte de persoonlijkheden en ervaringen van elke schrijver om Gods Woord te kleuren voor Zijn doeleinden.

 ✂️📖🙏 Laten we recht snijden!

Knip en plak jij het Woord naar eigen inzicht of aanvaard of mag het elk aspect van je leven beïnvloeden? Wat is jouw ervarig?

Gail Burton

Origineel: Carefully Stitching Scriptures Together
Vrij Vertaald door Aritha Vermeulen

---

Meer lezen over dit onderwerp?
Bekijk deze blogposts:

🎁✨Volgende keer op deze blog de beloofde Give Away! Mis het niet!

2 opmerkingen:

  1. Heel mooi Aritha! Ik bid dat ik dat zal doen; het woord van God recht snijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed geschreven, een onderwerp wat mij ook bezig houdt.
    Het frustreert én verbaasd me soms hoe weinig Bijbelkennis mensen hebben. Zou dit in kerken niet veel meer gestimuleerd kunnen worden vraag ik me af? Het gaat ook niet vanzelf, je moet er iets voor doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je wilt reageren.